Martin Kohlstedt (DE), Villő

Martin Kohlstedt (DE), Villő

Martin Kohlstedt (DE), Villő
szeptember
23
szombat 20:00
Koncertterem

Martin Kohlstedt (DE), Villő

  • Komolyzene
  • Pop

A finom lelkű neoklasszikus zongorista, Martin Kohlstedt két hatalmas sikerű, telt házas koncertje után ismét visszatér! A meghitt, érzelmes játékmódjáról és nem mindennapi koncertterem-berendezéseiről ismert német zeneszerző-muzsikus vadonatúj lemezét mutatja ezúttal be.

Az estet Czeizer Dóra Villő 20 éves énekes és dalszövegíró vezeti fel  Budapestről. 2021-ben indult a “Villő” elnevezésű projektje,
amelyet sejtelmes és érzékeny, indie dalai alkotnak.  Villő cselló, klasszikus és jazz gitár hangszereken játszik, illetve a Sonic School Zeneszerkesztés tanfolyamán is részt vett.

https://on.soundcloud.com/woYbf

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Esemény a facebookon

Galéria

Martin Kohlstedt (DE)

Kevés koncepciózusabb és ambiciózusabb zeneszerző-előadó van a kortárs neoklasszicista popzenében, mint a német fiatalember, Martin Kohlstedt. A már-már a szentimentalizmusig érzékeny Kohlstedt egyszerre képzett dzsesszmuzsikus és a weimari Bauhaus Egyetem végzett médiaművésze. Egyetemi éveit elektronikus zenével, filmművészeti kísérletekkel, színházi kísérőzenék írásával és hangoskönyvek létrehozásával töltötte.

Aztán Kohlstedt megtalálta saját stílusát, amelyben igyekezett megteremteni az tradicionális komolyzene és a kísérletező elektronika közötti egyensúlyt. Különleges, meghitt, a közönség közepébe tolt zongorán előadott koncertjein gyakran manipulálja, loopolja, pitch-eli a zongorahangot, de Kohlstedt így is jobban emlékeztet régi vágású, vékony ujjú, érzékeny zongoraművészre, mint elektronikus kütyümágusra.


 

Linkek

Galériák

  • Martin Kohlstedt
    4
  • Martin Kohlstedt (DE) & Kiégő Izzók

    16

A helyszín