Maneuver Maneuver, Gents (DK)

Maneuver Maneuver, Gents (DK)

Maneuver Maneuver, Gents (DK)
június
7
szerda 20:00
orr stúdió

Maneuver Maneuver, Gents (DK)

  • Elektronikus
  • Pop

Maneuver Maneuver

  

A Maneuver Maneuver 2017-ben alakult Szabó “Tonyo” Tamás (The Moog, Dope Calypso) és Szilágyi Máté (Dorothy's Legs) kezdeményezéseként.

A sötét hangulatokkal vegyített szinti popot játszó duó 2018 februárjában jelentkezett első öt számos EP-jével és a “Locked Out” című számukhoz készült videoklippel.

A Maneuver Maneuver kapcsán zeneileg leginkább egy olyan elegyet érdemes elképzelni, amiben ugyanúgy megfér a mai alternatív és indie előadók világa, mint a 80-as és 90-es évek sötétebb, szintetizátor alapú zenéi és az amúgy alapjáraton slágeres popzene is. Talán a New Order, a 2 Unlimited, Crystal Castles, Gary Numan és a Late of The Pier szerelemgyerekeként fogható fel a duó stílusa, ami azért tudatosan korszerű formában hozzá vissza az említett hatásokat.

A sajátos vizuális világ leginkább egyfajta kelet-európai életérzés, 80-as évekbeli krimik és kémfilmek, valamint némi David Lynch-szerű behatás elegyeként fogható fel. A klip és a fotók koncepcióját a duó és Galgóczy Németh Kristóf közösen alakították ki.

A egyelőre csak pár hónapos történelme ellenére a Maneuver Maneuver-ről már számos magyar és néhány külföldi zenei oldal is beszámolt. A duó 2018 áprilisától élőben is folyamatosan fellép és jelenleg első nagylemezükre készülnek, ami remélhetőleg még idén elkészülhet.

TAGOK: 

Szabó “Tonyo” Tamás - ének, szintetizátor           

Szilágyi Máté - gitár, szintetizátor


Gents (DK)Az „Embrace the Future” (2015) debütáló EP-je óta a koppenhágai duó, a GENTS, amelynek élén Niels Fejrskov Juhl áll, rajongókat szerzett magának szerte a világon. A soft-synth rajongó Theis Vesterløkke kíséretében a két magát spa-popnak kikiáltott játékos megtette az utat a kezdeti támogatási helyektől a SPOT Festival, a Roskilde Festival és a Store VEGA fellépéseiig. Nemzetközileg teltházas előadásaik vannak Párizsban és Berlinben, és számtalan turnén vettek részt Európa-szerte, köztük olyan fesztiválokon, mint az Iceland Airwaves, a By:Larm és a Reeperbahn. Ez a GENTS-t egy tapasztalt turnézó együttessé változtatta, amely a grandiózus, koreografált színházi előadásoktól az európai ingázó városok kétes bárjaiig bárhol játszhat – mindig a jellegzetes GENTS-i intenzitással és showmanizmussal. A GENTS három albumot adott ki, az 'About Time' (2017), a 'Human Connection' (2019) és a 'souvenir' (2022) címűeket, amelyek mindegyike a hazai és nemzetközi zenei sajtó kritikusainak elismerését kivívta, beleértve a Politiken iByen borítóját, kritikákat. a The Line of Best Fitben, valamint rengeteg műsor a Dán Nemzeti Rádióban, a P3-ban.

A koncert a Liveurope támogatásával jött létre.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín

orr stúdió