• Jazz

MAJSAI SWING STARS ZENEKAR 

Majsai Gábor – énekes zeneszerző; trombita, szájharmonika

Elek István – szaxofon, fuvola

Zsoldos Tamás – basszusgitár

Szabó Tamás – zongora

Borbély Tamás – gitár

Majsai Roland – dob

Majsai Gábor  Emerton-díjas, énekes-zeneszerző Öreg járgány szívatóval indul című dalával lett egy csapásra ismert a magyar zenei életben. Öt szólólemeze mellett számos sikerprodukció részese volt az elmúlt években (pl. az Üvegtigris filmzenéjének előadása). A 2008-as Swing swing swing c. nagylemeze Fonogram-jelölésével az év legkiemelkedőbb jazz albumai közé került. A kétszeres aranylemezes előadó, nagyzenekari jazz estek sztárvendége az utóbbi években a swing műfaj nagykövetévé lépett elő: nem csupán big band formációkkal (Besenyő Blues Band, Stúdió 11 Ensemble, NAV Pénzügyőr Big Band stb.), de saját zenekari produkcióival az élő, színpadi zene meghatározó alakjává vált, a 90.9 Jazzy rádió állandó vendége, igényes és ízlésformáló műsoraival a hazai könnyűzenei élet megkerülhetetlen klasszikusa.

Elek István (szaxofon, fuvola) 18 éve a Magyar Jazz Egyetem tanára, a Magyar Jazz Szövetség vezetőségének tagja, háromszoros Emerton-díjas és Artisjus-díjas művész, aki 2018-ban elnyerte a Szabó Gábor Díjat is. Számos zenekarban maradandót alkotott, többek között a Besenyő Blues Band, majd a Tea együttes alapító tagja volt, ezt követően a Fúzió Jazz zenekarban, az LGT-ben és Demjén Ferenc oldalán is közreműködött. Saját zenekara az Elek István Quartet.

Zsoldos Tamás (basszusgitár) kétszeres Emerton-díjas és Artisjus-díjas előadó, 1994-ben az Év basszusgitárosa, legutóbb a Magyar Örökség Díj nyertese. Pályája a Beatrice zenekarral indult, majd a Besenyő Blues Band egyik alapító tagja lett. Játszott a Hobo Blues Band, a Beso Drom, a Kormorán zenekarokban és Deák Bill Gyulával is.

Szabó Tamás (zongora) 2008-ban végzett a Kőbányai Zenei Stúdióban, azóta számos hazai és külföldi produkcióban, különféle műfajokban kipróbálhatta magát. Többek között Keresztes Ildikóval és a Fourtissimo Jazz Orchestrával zenélt együtt. Állandó billentyűs még a Fat mo’s Band és a Blues Rádió Budapest zenekarban is.

Borbély Tamás (gitár) eredetileg a BME-n diplomázott építőmérnökként, de 2009 óta session zenészként dolgozik, rengeteg zenekarban, illetve irányzatban kipróbálta már magát, több hazai pop, rock, illetve blues lemezen működött közre. Zenei tevékenysége mellett különböző országos zenei táborokban óraadó tanár.

Majsai Roland (dob) a zenekar legfiatalabb tagja, mindössze 20 esztendős, a Bartók Konzi jazz tanszakának végzős hallgatója. Első zenekarát, az Inner City Jazz Bandet tizenévesként alapította, és azóta számos fiatal jazz együttesben működik közre dobosként és zeneszerzőként.

Esemény a facebookon

A helyszín