• Elektronikus
  • Pop
  • Rock

Lou Asril

A zene a vérében van: egy kivételes művész x énekvirtuóz
Egy összetéveszthetetlen stílus, amely a kor szellemét tükrözi, és ezzel együtt kíván fejlődni – ez jellemzi Lou Asril zenéjét az első pillanattól kezdve. Muzikalitásának alapja a klasszikus zongoraoktatás és a korai színpadi előadások, amelyek 17 éves korában a tekintélyes Joe Zawinul-díj elnyerésében csúcsosodnak ki. Első kislemeze – DIVINE GOLDMINE – 2019-ben jelent meg, és egyenesen a világ első helyére katapultált. slágerlistákon, és előkelő lejátszási listás helyezéseket, valamint díjjelöléseket hozott neki (Legjobb alternatíva az AAMA-n, FM4 Award). Az AgaJon producerrel (BERLIN, PRETTY CITY), Zebo Adam hangművészsel (HEAVEN) való együttműködés, az osztrák Amadeus Music Awards nagysikerű élő fellépése, valamint további élő fellépések (Glatt&Verkehrt Fesztivál, Poolbar Fesztivál és még sok más) következtek.
Számos stílus talált utat eddigi munkásságába: A kezdetben domináns soul és RnB mellett a pop, a hip-hop és az elektronikus zene is erős befolyást gyakorol, amelyek még mindig lehetővé teszik saját stílusának felfedezését és különböző irányú fejlődését.
A mostani RETROMIX21 EP megalkotása során Lou Asril túlnőtt a soul művész általa „fiatalabb, visszafogottabb” imázsán, jobban hajlik elektronikus zenei hajlamaira, és a hip-hoptól a rapig beépített elemeket. Hangszíne élesebbé válik, a dallamok pörgősebbek, a hangzás merészebbé válik, a megszólított témák pedig nagyobb érzékenységgel bírnak.

Nem világos, hogy innen hová vezet az út. De munkáiban Lou Asril egyre inkább felvázolja azt a rejtélyt, ami ő, és zenéjét adja nekünk, mint lehetséges kulcsot a rejtélyhez, amelybe beleburkolja magát.

Toby Whyle

  

A dalok írása mindig is teljesen természetes volt, és mindig is jelen volt Toby Whyle életében. És rengeteget írt belőlük az elmúlt évtizedben. Az újdonság azonban az a felismerés, hogy a dalírás egyike azon kevés eszközeinek, amelyekkel lelassíthatja a minket körülvevő fényes és pörgős világot. A késztetéstől, hogy valami újat alkosson és fejlesszen, újra írni kezdett. És hirtelen ez az érzés, hogy képes vagyok megállítani az időt, intenzívebb és azonnalibb lett, mint valaha.

Ily módon az énekes, dalszerző és gitáros képes kiállni az állandó rohanásból, és szabadon, saját tempójában mozoghat. „Minden dal egy üres szoba, és magam dönthetem el, hogyan fogom berendezni. Lehet, hogy a plafonig felhalmozott cuccokkal elég kaotikus lesz, akkor megint nincs benne szinte semmi” – írja le a dalszerzéshez való hozzáállását. Számára a dallamalkotás, a zene és a dalszöveg megalkotása nem csupán a helyzetekre való reflektálás, hanem azok kezelésének eszköze is. Toby zenéje igyekszik hatni és inspirálni az embereket az élet minden szakaszában, hiszen dalai is az általa átélt változatos helyzetek eredményei.

Az esztétika és a kidolgozottság döntő szerepet játszik Toby Whyle kreatív folyamatában, kezdve a dalok megalkotásától a felvételeken és a gyártáson át egészen egy bizonyos vizuális nyelv kialakításáig és fenntartásáig. Célja, hogy minőségi és kivételes zenét hozzon létre, amely lelkesíti és örömet okoz az embereknek, amely energiát sugároz és egy bizonyos érzést közvetít.

Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió
A20 ≋ 20 years 20 nights ≋

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünnepeljük. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúl...

A38 Orr stúdió