Loom (GER)

Loom (GER)

Loom (GER)
szeptember
28
péntek 20:00
Koncertterem

Loom (GER)

 • Elektronikus
 • Rock

Az elektronikus popzenét a Tangerine Dream találta fel, beelőzve a Kraftwerket masszív toplistás volt Londonban. A zenekar küldetését ma a Loom viszi tovább. Johannes Schmoellinget és Jerome Froeset a nagyérdemű a TD kulcsfontosságú tagjaiként ismerte meg, míg a trió harmadik tagját, Robert Waterst barátjukként, Berlin egyik legkeresettebb producereként. Mivel ezt a zenét mindenki máshogy élvezi, ezért első nap álló, a második nap pedig ülő közönség előtt játszik a zenekar - utóbbira mindössze 200 jegyet adunk ki.

A koncerthez kapcsolódóan alkalmi vacsora fogyasztható az éttermünkben kedvezményes áron: Tokajimust krémleves aranymazsolával, Fokhagymás pulykaérmék sültpaprika mártással és dödöllével, Szőlős túrógombóc dióban forgatva. 4500 Ft

Loom (GER)

Az elektronikus popzenét a Tangerine Dream találta fel, első albumuk 1973-ban, a Kraftwerk Autobahnja előtt egy évvel már masszív toplistás volt Londonban. A zenekar több csúcskorszakot is átvészelt, ma az alapító, Edgar Froese viszi tovább, ám két egykori zenei agya újra összeállt.

A hatvankét éves Johannes Schmoelling a nyolcvanas években volt a projekt zeneszerzője és előadója, 1982-ben ő is itt volt az éppen nyitó Budapest Sportcsarnok egyik első koncertjén, ahol a TD zsúfolt teltház, tizenegyezer ember előtt játszott. A Loom eljátssza a korszak nagy kompozícióit, például a Choronzont, amelyet a magyar közönség a Panoráma című tévéműsor főcímzenéjeként ismer immár 30 éve; vagy James Caan 1980-as nagyfilmjének főcímzenéjét, illetve a Quichotte-ot, amely az első, élőben játszott nyugati zene volt az NDK-ban a második világháború után (egy történelmi koncerten, Kelet-Berlinben, 1980-ban).

A másik nagy visszatérő, Jerome Froese a TD alapítójának fia; ő 1990-től tizenöt éven keresztül komponált a zenekarnak. Ez idő alatt nem kevesebb, mint hét Grammy-jelölést szedett össze, ám a díjat egyszer sem kapta meg - ez valószínűleg világrekord. Groove-os, drum and basses, korszerű hangzást hozott a zenekarba - és bombasztikus, sodró gitárjátékot. A Loom Jerome klasszikus dalaiból is el fog játszani jónéhányat.

A zenekar harmadik tagja, Robert Waters szürke eminenciás berlini producer és régi barát.

A tavaly alakult trió első lemeze Scored címmel jelent meg nemrég, és eddigi egyetlen, Eindhovenben tartott koncertjük kétlemezes felvételét tartalmazza.

Mivel ezt a zenét mindenki máshogy élvezi, ezért első nap álló, második nap pedig ülő közönség előtt játszik a zenekar - utóbbira mindössze 200 jegyet adunk ki.

Galériák

 • Loom
  Loom
  4
 • Loom (GER)
  Loom (GER)

  2012. szeptember 29.

  31

A helyszín