Lóci játszik évzáró koncert, vendég: Grancanada

Lóci játszik évzáró koncert, vendég: Grancanada

Lóci játszik évzáró koncert, vendég: Grancanada
december
16
szombat 19:30
Koncertterem

Lóci játszik évzáró koncert, vendég: Grancanada

 • Jazz
 • Pop
 • Rock

A zenekar 2023-as évében sok szuper fesztiválon és rendezvényen fordult meg így számtalan új arcot láthattunk a közönség soraiban, ezért nagyon hálásak vagyunk! Ez a koncert a Lóci játszik évének közös lezárása egy hatalmas hajónringató, táncolós bulival. Ígérjük, hogy most is igyekszünk újdonságokat hozni majd!


GranCanada: Jazz-hop beatek + neo-soul ének = Alternatív R&B

GranCanada egy 2018 végén alakult alternatív R&B zenekar. Öt fős felállásában a dob, basszus, gitár alap hármason túl trombita kap helyet, a hangszerelésre pedig a soul lágyságát néhol a hip-hop keménységével ötvöző ének teszi fel a koronát. Zenéjükben törekednek a hibrid megszólalásra, billentyű és elektromos dobhangok emelik el az akusztikus zenekari hangzástól koncertjeiket, így táncoltatják meg az elektronikus zenéhez hasonlóan a közönséget. 2022 őszén egy kislemezt, 2023 elején pedig a Hangfoglaló Program által támogatott második nagylemezüket jelentették meg, amit a korábban már említett hibrid hangzás jellemez. 


Esemény a facebookon

Lóci játszik

A 9 éve működő zenekar történetét Csorba Lóci névadó frontember alapozta meg még 2014-ben, amikor megírta a VAN filmzenéjét. Ezt követte a Ki Mit Tube, és a Cseh Tamás Program elismerése, egy sikeres turné a Margaret Islanddel közösen, majd fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. 2017-ben megnyerték a Fonogram „Év Felfedezettje” díját, és a Nagy-Szín-Pad verseny győztesei lettek, így az összes fesztiválon kiemelt helyeken léptek fel, ahogy például a VOLT-on a Linkin Park előtt, a SZIGET-en pedig PINK előtt, a Strand fesztiválon a Bastille előtt. Utóbbinak a hivatalos himnusza is a ´Nem táncolsz jobban´ slágerük egy nyári mutációja lett, ´Nem strandolsz jobban´ címmel. A 2020-as Magyar Filmdíj gálán Lóci Csengery Dániellel együtt elnyerte a legjobb zeneszerző díjat a Seveled film főcímdalának megírásáért. 2021-ben pedig a ‘Panelparadicsom’ klipje kapta a legjobb performansznak járó díjat a Magyar Klipszemlén.

A Lóci játszik zenekar őszinte életszemléletével, és energikus színpadi jelenlétével keríti hatalmába a koncertre látogatókat. 

A zenekar néhol balkáni, néhol alternatív ez pedig egy olyan családias, és szórakoztató hangulatot hoz amíg színpadon vannak, hogy az ember rögtön úgy érzi teljes mértékben ellazulhat, és átadhatja magát a fúvósokkal tarkított funky szólamoknak. A vidám hangulat ellenére Lóci szövegeinek különlegessége, hogy mindegyik életének egy fontos szakaszát örökíti meg, így könnyen lehet velük azonosulni. Ilyen például a régi dalok közül emlegetve az ’Ó Nincs’, a ’Minden úgy jó, ahogy van’, ’Szociálisan érzékeny dal’ vagy az új, „Színes, magyarul beszélő” című lemezen megjelent szám a ’Túl sok a városban a diszkó’. 2023-ban a zenekar társult a TRIP, a Vígszínház és a Kult 2* színházi műsorához, a 80 nap alatt a Föld körülhöz, amely állandó teltház mellett sikeres tavaszi szezont zárt.


  

  

Linkek

Galériák

 • Lóci játszik
  4
 • Lóci játszik Rózsa utca lemezbemutató, 4S Street

  28
 • Lóci játszik, Ažur

  38
 • Lóci Játszik, vendég: Telma Lincoln & Minimyst

  23
 • Lóci játszik - lemezbemutató koncert, vendég: GranCanada

  46

A helyszín