Life of Agony (US), All Hail The Yeti (US), Billy Bio (US)

Life of Agony (US), All Hail The Yeti (US), Billy Bio (US)

Life of Agony (US), All Hail The Yeti (US), Billy Bio (US)
október
23
kedd 19:30
Koncertterem

Life of Agony (US), All Hail The Yeti (US), Billy Bio (US)

  • Metál
  • Punk

Majdnem egy évtized után visszatér hozzánk a new yorki Life of Agony, hogy a tavaly megjelent, A Place Where There's No More Pain című ötödik nagylemezük anyagát Budapesten is az érdeklődők elé tárják. De ami ennél is fontosabb apropó, hogy majdnem a fővárosi koncerttel egyidőben lesz a gigantikus, megismételhetetlen mesterművük, a River Runs Red kiadásának 25 éves évfordulója, ennek fényében várhatóan még a szokottnál is több tétel fog felcsendülni a kilencvenes évtized egyik legjobb lemezéről. Ne hagyd ki!

További jegyek a tixán és a Wave lemezboltban kaphatók.

Life of Agony (USA)

A Life of Agony a kilencvenes évek elején felvirágzott New York-i metálszíntér egyik legsikeresebb, bár viharos pályát befutott zenekara. Bár az együttes már 1989-ben megalakult, első lemezéig csaik 1993-ban jutott el, miután az alapító Caputo-Joey Z-Robert trióhoz csatlakozott a Type O Negative-ból (annak sikerei csúcsán) kilépett dobos, Sal Abruscato. Valószínűleg ez utóbbi kapcsolatai is szerepet játszottak abban, hogy a Life of Agony leszerződött az egyik legnagyobb metálkiadóhoz, a Warner érdekeltségébe tartozó Roadrunnerhöz. Az első két lemez, elsősorban Caputo jellegzetes énekhangjának és a fő dalszerző Alan Robert kitűnő számainak köszönhetően nagy sikert aratott, ám a karrier csúcsán, csakúgy, mint a Type O Negative estében, a nyughatatlan Abruscato kilépett a zenekarból.

Bár hiányát a Pro-Painből érkezett Dan Richardson némiképp pótolta, hamarosan a frontember Caputo is távozott. A Life of Agony ismét híres zenészt választott a kilépő "pótlására", de az Ugly Kid Joe egykori énkesével, Whitfield Crane-nel nem működött igazán az együttes. Hosszas próbálkozások után a Life of Agony 1999-ben feloszlott.

Négy évvel később azonban az eredeti felállás két órási sikerű koncertet adott New Yorkban, aminek hatására a tagok a folytatás mellett döntöttek. Ekkor érkezett el a Life of Agony reneszánsza: a 2005-ön Broken Valley lemez és ugyanebben az évben a Megadeth-tel, az Athraxszal, a Fear Factoryvel, a Dream Theaterrel és a Dillinger Escape Plannel közösen bonyolított Gigantour elnevezésű, kétszínpados utazó metálfesztivál visszarepítette a zenekart a metál legnagyobbjainak sorába.

Bár a közönség már jó ideje várja a régóta készülő, idénre ígért új lemezt, a Life of Agony inkább lelkesen turnézik és sorban adja ki koncert-DVD-it. Emellett a tagok ezernyi egyéb projektben élik ki alkotókedvüket, Caputo nemrég jelentette meg szólólemezét, Joey Z a Carnivore-ban nyűvi a húrokat, Robert a Spoiler NYC-ben oltja punk iránti szomját, Abruscato pedig a My Motalityt erősíti. Így hát nem véletlen, hogy a Life of Agony 2008-as európai turnéján e két utóbbi együttes is fellép.

A zenekar tagjai
Keith Caputo: ének
Joey Z: gitár
Alan Robert: basszusgitár
Veronica Bellino: dob

Lemezek
A Place Where There's No More Pain, 2017
Broken Valley, 2005
Soul Searching Sun, 1998
Ugly, 1995
River Runs Red, 1993

Galériák

  • Life of Agony
    2

A helyszín