Zenére éhesen? Koncert+vacsora az A38 Hajón 2017

Less Than Jake (US), Yellow Spots

A floridai punk rock legenda, az idén 25 éves Less Than Jake nemhogy képtelen csalódást okozni, hanem a leállás fogalmát sem ismerik hírből sem. Az idén négy év után új EP-vel előrukkolt zenekar augusztus 16-án az A38 Hajó koncerttermében táncoltat majd meg mindenkit, vendégként pedig Schleki születésnapja alkalmából ad különleges koncertet a Yellow Spots. 

Alkalmi vacsoraajánlatunk:
* Zöldséges burrito édes csilimártogatóval
* Zöldpesztós-olívabogyós spagetti aszalt paradicsommal és parmezánnal 

Ez a program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Less Than Jake (US)

A januárban megjelent Sound The Alarmmal a Less Than Jake újraértelmezte saját magát is: ahogy a dobos, Vincent Fiorello nyiatkozta, a hétszámos EP azt az állapotot örökíti meg, mikor a nyugalomba belépő káosz felismerését követően az ember szükségét érzi annak, hogy kitisztíthassa a fejét. Persze ez az alapélmény a LTJ koncertjeit is meghatározza, és ahogy a skával vegyített punk rock is a színpadon – valamint a színpad előtt – létezik igazán, úgy a Less Than Jake is mindmáig megköveteli a rajongóival szembeni közvetlen interakciót. Ez az elmúlt két emberöltő alatt sem változott, miközben a zenekar története egy könyvet is megérdemelne. A kilencvenes évek nagykiadós áttörése a Capitolnál a punk rocknak (és természetesen a skának) is rivaldafényt adhatott, így a Less Than Jake is hozzásegíthette a következő nemzedékeket ahhoz, hogy természetes generációváltás mehessen végbe a műfajban, vagy épp a Vans Warped Tour felhozatalában. És miközben a LTJ életműve referenciaponttá válhatott, megihletve zenekarok százait, az elmúlt tíz év a teljes függetlenedés jegyében arról szólhatott, hogy a saját kiadót alapító zenekar a tehetséggondozáson túl is új távlatokat jelölhessen ki magának, miközben Roger Limáék mindvégig önazonosak maradhattak. És ez a közvetlen, pozitív energia az, aminek köszönhetően a Less Than Jake mindmáig kikerülhetetlen, hiszen a lemezfelvételek és a koncertek is annyira önfeledtek és tisztán őszinték, hogy ezzel minden rajongó borítékolhatja: csalódásnak nem lehet helye. Főleg úgy, hogy az augusztusi fesztiválturnéja alatt exkluzív klubkoncerttel Budapestre érkező legenda garantáltan megmozgatja majd a fedélzetet olyan kötelező klasszikusokkal, mint a Look What Happened, a The Science of Selling Yourself Short, vagy az All My Best Friends Are Metalheads.

Az estét a Yellow Spots nyitja, akik ünnepi szettel készülnek: Schleki a fedélzeten ünnepli majd születésnapját, így garantálható, hogy ska-punk/rockabilly örömünnep várható az A38-on, egy fülledt és végigtáncolható klubkoncerten.

A zenekar tagjai
Chris DeMakes - ének, gitár
Roger Lima - ének, basszusgitár
Vinnie Fiorello - dobok
Buddy ‘Goldfinger’ Schaub - harsona
Peter ‘JR’ Wasilewski - tenorszaxofon

Lemezek
Sound the Alarm, 2017 (EP)
See the Light, 2013
GNV FLA, 2008
In With the Out Crowd, 2006
Anthem, 2003
Borders & Boundaries, 2000
Hello Rockview, 1998
Losing Streak, 1996
Pezcore, 1995
 

Yellow Spots

​A​ budapesti Yellow Spots vidám zenei műfajokat sűrítő, látványos színpadi produkció, gyakorta múmiákkal és egyéb oda nem illő elemekkel kiegészítve. Szövegei őrült és viselkedés zavaros helyzeteket és karaktereket ábrázolnak abszurd, infantilis és morbid kifejezésmódokon.​ A zenekar neve a legendás Toy Dolls Worse Things Happen at Sea című számából származik.​ Vegyített zenei műfajok: neo-swing, psychobilly, happy punk, ska & surf rock.

A zenekar tagjai
​Harmati "Seb. ​Márta" Sebestyén: trombita
​Holup "Tinker" Márk: gitár
Kecskés "Pultfőnök" Ferenc: saxofon
​Pintér "Miss Creepley" Borbála: vokál
Risko "​Roman Pozanski​" Roman: harsona
​Schlekman "​Prof. Schlek​" Dániel: dobok, ​cinek, effekt, ​vokál
​Szalay "Fogkefe úr" Szabolcs: ének
​Tóth "Plankton​" Szabolcs: nagybőgő

+​
Ferencz​:​ biztonsági őr múmia

​Lemezek
Belezős Balladák, 2005
Ötfogásos vacsora a belezősökkel, 2006
Torz jövőkép most a múzsa,​ ​2008​
AgylebenyFlört I.​, 2012​
AgylebenyFlört II., 2016

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.