Lead Zeppelin 20, The Whu

Lead Zeppelin 20, The Whu

 Lead Zeppelin 20, The Whu
január
19
péntek 19:30
Koncertterem

Lead Zeppelin 20, The Whu

  • Rock

2024-ben 20 éves a Lead Zeppelin.

A Jimmy Page 60. születésnapjára verbuválódott baráti társaságot a Zeppelin zenéjének szeretete hozta össze 2003-ban. Az a buli annyira jól sikerült, hogy elhatározták, folytatják a Led Zeppelin zenéjének interpretálását a hazai közönségnek. Néhány év elteltével kialakult a végleges felállás, ami 2016 óta változatlan: Sipeki Zoltán, Körmendi Roland, Vörös Gábor és Gerdesits Ferenc. A zenekar tematikus eseményein szereti meglepni közönségét igazi csemegékkel és az elmúlt években számos előadó is vendégeskedett a koncertjeiken, többek között Rudán Joe, Póka Egon, Horváth Zsolt, Hirleman Bertalan, Pettik Ádám, vagy például Mark Clarke.

A Lead Zeppelin koncertjein mindig arra törekszik, hogy a lehető legautentikusabban adja vissza azt a hangulatot, amit Robert Plant-ék is annak idején a színpadra varázsoltak. Néhány dal szerkezetét csak egy váznak tekintik, sőt az egyes művek összekeverése is szenzációsan szokott sikerülni, amelyért közönség mindig nagyon hálás - ezen az estén sem lesz ez másként. Sok zenei meglepetés és improvizáció várható. Lesznek ritkán játszott szerzemények is (pl. Achilles Last Stand) és persze még néhány kedves vendégzenész is csatlakozik majd eme rendkívüli eseményhez. ***

Tagok:
Sipeki Zoltán Pipi - gitárok
Körmendi Roland - ének, szájharmónika
Vörös Gábor Vöri - basszusgitár
Gerdesits Ferenc Faszi - dobok, mandolin

Program:
19:00 - Kapunyitás
19:30 - The Whu
20:30 - LEAD ZEPPELIN - 20

Vendégzenekar: The Whu

A The Whu Európa ezen fertályán egyedüli 'The Who' tribute zenekarként 2015 óta van jelen. A tagok folyamatosan aktívak egyéb projektjeikkel, ezt a bandát kikapcsolódásként, amolyan szerelemgyerekként kezelik. A formációt a legnagyobb internetes Who rajongói oldal, a the-who.net is számon tartja. Békebeli rock & roll, tele szívvel és energiával!

Tagok:
Takáts Máté – ének
Mike Zwecker - dob
Fehér ’Szegecs’ Zoltán – basszusgitár
Szalóki Szabolcs – gitár
Encs Mihály – gitár

A Who-t, mint előadót Magyarországon talán kevesen ismerik, ugyanakkor zenéjük itt kering az éterben, ha csak a 'CSI' sorozat főcímzenéire, vagy a 'Woodstock' film ikonikus számaira gondolunk, nem beszélve az első rockopera, a Tommy dalairól, vagy egy nemzedék himnuszáról a My Generation-ről. Az A38-as bulira a The Whu egy igazi ’best of’ programmal készül, betekintést nyújtva a Who teljes életművébe.

Esemény a facebookon

A helyszín