Lea Porcelain (DE)

Lea Porcelain (DE)

Lea Porcelain (DE)
október
22
kedd 20:00
Dürer Kert (kisterem)

Lea Porcelain (DE)

  • Indie
  • Punk
  • Rock

A Lea Porcelain már volt KEXP-felvételen, adott arénakoncertet Szentpéterváron, és olyan presztízsértékű fesztiválokon is bemutatkozott, mint a Reading & Leeds. Itt az ideje, hogy megismerje a hazai közönség is Berlin egyik legizgalmasabb post-punk/indie/garázsrock duóját.

Lea Porcelain (DE)

Filmbeillő történet Julien Bracht producer és Markus Nikolaus énekes találkozása: egy frankfurti klubban futottak össze, ahol olyan jót beszélgettek zenélésről, hogy végül felhagytak korábbi projektjeikkel, és ráálltak a közös munkára. Hat évvel később, azaz ma már második albumukon dolgoznak.

2016-os, „Hymns to the Nights” c. bemutatkozó lemezük rakta fel őket a térképre, ennek köszönhetően két évet nagy fordulatszámú turnézással töltöttek, majd bevonultak a stúdióként is üzemelő berlini Funkhaus klubba megírni a második albumukat. Az elsőnél már kiderült, hogy tudnak újat mutatni az elmosott gitározás szintikkel megtámogatott műfajaiban, a legújabb single pedig nyilvánvalóvá teszi, hogy nem ragadnak meg ennél a hangzásvilágnál. Az új lemezt felvezető „I Am OK” egy indie-folk himnusz, tehát van itt minden, de egy biztos: Julien és Markus mesterfokon ír és ad elő keserédes garázsdallamokat, melyekre a Dürerben táncolhatunk majd az A38 Hajó szervezésében.

A helyszín