Kiállítótér

Recorder nap az A38 Hajón: Laura Gibson (US/City Slang), Ana Curcin (RS)

Az A38 Hajóra meghívott női énekes-dalszerzők sora végre kiegészülhet stábunk egyik kedvencével, Laura Gibsonnal. Az énekesnő, aki már a Death Cab For Cutie tagjaival és Peter Broderickkel (Horse Feathers, Efterklang) is zenélt, tavaly pedig az év egyik legfogósabb slágerét írta meg The Avenerrel a You Belong képében, legőszintébb és legesendőbb lemezével, az Empire Builder dalaival mutatkozik majd be a hazai közönségnek az A38 Hajó Dunára néző kiállítóterében.

Laura Gibson (City Slang) (US)

Laura élete eddig is a folyamatos utazásról szólt, ám az énekesnő elmúlt négy éve alkotóként is újradefiniálta a dalaiban kiteljesedő szerzőiségét. Erre az Oregonból New Yorkba költözés adott elsőként okot – hasonló impulzussal élve, mint amit Patti Smith megírt a Just Kidsben –, hiszen Amerika egyik végéből indulva hirtelen a másikban találta magát a Calexicóval és a The Dodosszal is kollaborált énekesnő, ami számtalan új élethelyzettel szembesítette a saját dalaiban is. Az önismereti tréningen túl pedig egy feldolgozandó trauma is az Empire Builder hátterében állt, ugyanis egy váratlan gázrobbanás – ami két emberéletet követelt, miközben az énekesnőnek is ki kellett menekülnie saját otthonából – mindent felégetett, ami korábban Laura életét jelentette, és így is kész csoda, hogy egy karcolás nélkül megmenekült a balesetben. Barátai és zenésztársai ezt követően egy gyűjtést szerveztek neki, amiből elkészülhetett a City Slang (CocoRosie, Arcade Fire, Junip) gondozásában megjelent, minden korábbinál érettebb lemeze, az Empire Builder, ami épp annyiban zár le egy mára sajnos elveszett korszakot, amennyire meg is nyitja Laura szerzői kiteljesedését. A lemezcím az Amtrak oregoni vonata előtt tiszteleg, ami Laurát is a Nagy Almába hozta, és ez az utaztató-merengő élmény határozza meg az album dalait is. A lemezen Peter Broderick komponálta a vonósokat, Laura pedig kiírhatta magából minden kételyét, örömét, szorongását és fájdalmát, amitől a végeredmény is végtelenül szerethetővé, átélhetővé vált. Mindezek tükrében pedig bátran mondhatjuk, hogy Laura első magyarországi koncertje az idei év egyik legintimebb és legfelszabadítóbb koncertélménye lesz.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.