Programjaink a jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak. Ezek mellett kiemelten javasoljuk mindenki számára a maszkhasználatot is.

Kortárs szerzők az A38 Hajón - Kiss Tibor Noé

Kortárs szerzők az A38 Hajón - Kiss Tibor Noé

Kortárs szerzők az A38 Hajón - Kiss Tibor Noé
augusztus
3
kedd 20:00
kiállítótér

Kortárs szerzők az A38 Hajón - Kiss Tibor Noé


„A huzalok között ismeretlen kapcsolatok, kibogozhatatlan összeköttetések, nem tudom, hová vezetnek és mitől aktiválódnak az idegnyalábok. Össze vagyunk drótozva, de nem tudjuk, hogyan.”

Kiss Tibor Noé prózaíró. Beláthatatlan táj című, legfrissebb kötetével idén a kiemelkedő kortárs műveket felvonultató Libri Irodalmi Díj döntősei közé került. Június 29-én a kortárs-széria vendégeként találkozhattok vele a fedélzeten – Horváth László Imrével többek között a négy emberi sorsot feldolgozó, társadalomkritikaként is értelmezhető könyvről beszélgetnek majd.

Kiss Tibor Noé Pécsett végzett szociológia szakon. A Fradi igazolt focistája volt, dolgozott újságkihordóként, közvéleménykutatóként és hátrányos helyzetű fiatalok futballedzőjeként. Jelenleg a Jelenkor és a Színház folyóiratok tördelőszerkesztője, felelős szerkesztője a Jelenkor Online-nak, korábban rendszeresen publikált a Magyar Narancsban, a Magyar Hírlapban és a pozsonyi Új Szóban. Első kötete Inkognitó címmel jelent meg 2010-ben, melyben egy megindítóan személyes és nehéz vallomás keretében ír transzneműségéről és identitáskereséséről. Ezt követte 2014-ben melankolikus hangulatú, Aludnod kellene címet viselő könyve, melyben egy mélyszegénységben tengődő majorsági telep lakóinak kegyetlen valóságát dolgozza fel. 

Kedvenc városa Brassó, Ljubljana, Trieszt és Pécs – utóbbiban él. Autodidakta fotós. Főz, fut, biciklizik, kocsikázik. Zenei ízlése az electroclashtől a dark ambienten át a poszt metálig terjed, rajong az olasz futballért. 

Az est során közreműködik az ATMO zenekar és  Dj Lee n’gum.

Az ATMO zenekar tagjai:

Usztics Péter - gitár

Antal Gábor - billentyű

Gyarmati Gábor - basszusgitár

Baki József – dobok

 

Az aktuális járványügyi szabályok értelmében a zenei-irodalmi programot csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják - amely csak a személyi igazolvány egyidejű bemutatásával érvényes. 


Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín