Konyha "Elmentek a szörnyek" - 10 éves újrajátszó koncert, vendég: Hause Plants (Pt)

Konyha "Elmentek a szörnyek" - 10 éves újrajátszó koncert, vendég: Hause Plants (Pt)

Konyha "Elmentek a szörnyek" - 10 éves újrajátszó koncert, vendég: Hause Plants (Pt)
február
2
péntek 19:30
Koncertterem

Konyha "Elmentek a szörnyek" - 10 éves újrajátszó koncert, vendég: Hause Plants (Pt)

  • Pop
  • Rock

2024-ben lesz tíz éves a Konyha második - és legjobb korai - lemeze, az “Elmentek a szörnyek”, rajta olyan dalokkal, mint a “Vegyétek el a mobilom”, a “Lesz majd egyszer” vagy a “Dupla skorpió”. Ennek örömére február 2-án a háromtagú csapat eljátssza az egész albumot elejétől végéig az eredeti lemezbemutató helyszínén, a hajó gyomrában. 

Az album tíz dala mellett a Konyha korai éveinek valamennyi meghatározó dala felhangzik, mint a Kiskifli, az Alvópóló, a Kitakar, a Mantra, stb, rajtuk keresztül. Nem lesznek fúvósok, nem lesznek vendégek, csak a csapat három tagja - ez az egyetlen lemezük, amin eredetileg sem szerepelt külső közreműködő. A zenekar nem titkolt célja, hogy azokat az arcokat is viszontlássa a közönség soraiban, akiket a munka, a felnőttség és egyéb szörnyűségek kikoptattak a rendszeres koncertre járásról.


A koncert a LivEurope támogatásával valósult meg.

Konyha

Akik segítenek százszor visszajátszani életed nagy pillanatait, mindegy hogy 17 vagy 77 éves vagy: a Szepesi Mátyás frontember által vezetett háromfős Konyha több mint egy évtizede írja különleges dalait, amelyek minden sora személyes, mégis meghagyja a hallgatók számára a helyet saját történetünknek és ismeretlenek ezreiből teremtenek közösséget. Bár a csapat 2019-ben jutott el a szélesebb közönség-sikerig “Százszor visszajátszott” és “Földrevaló” című dalaival (előbbi tizenkét, utóbbi négy és félmillió Youtube lejátszásnál tart), immáron öt albummal büszkélkedhet. Dalaik - akárcsak egy valódi konyha - személyes térként működnek, amelyek észrevétlenül nyitják ki ajtajukat a megfelelő pillanatban, hogy a hallgató beléjük költözhessen, szeressen, sírjon, vigadjon, elveszítse és megtalálja magát. Szepesi Mátyás dalszövegíró-frontember a konyhai beszélgetésekhez a szív kamráiból hozza fel a bort, míg társai - Badics Márk dobos és Haller Dániel basszusgitáros biztos kézzel válogatják a legkülönbözőbb alapanyagokat változatos, modern popzenéjükhöz: rockos zúzást, táncos funkot vagy lélekmelengető folkot.


A zenekar tagjai

Badics Márk - dob

Haller Dániel - basszusgitár

Szepesi Mátyás - ének, gitár


  

  


Videók

Linkek

Galériák

  • Konyha
    6
  • Konyha, Twentees

    26
  • Heaven Street Seven, Konyha

    38
  • Kiscsillag, Konyha

    23

A helyszín