Kiscsoport

Kiscsoport

Kiscsoport
május
19
vasárnap 10:30
kiállítótér

Kiscsoport

  • Pop

Hatalmas "kinderground" buli egy kitűnő gyermek-zenekarral, versekkel, szokatlan és eredeti formákkal és nagyon jó arcokkal, akik így vallanak magukról:

"Az általunk megalkotott „kinderground” műfaj és elnevezés, úgy gondoljuk, önmagában is sokatmondó. Büszkén tartjuk magunkat műfaj-alapító, minőségi, elsősorban 4-10 éves gyerekeknek zenét alkotó és játszó zenekarnak, akinek a készülő cd-jét apa is, anya is szívesen beteszi a lejátszóba – még ha zsinórban tizenkétszer is megy körbe-körbe.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek elé táruló hangzásvilág is változatos legyen. Nem érjük be a szokásos, leegyszerűsített gyerekzene formákkal, bizony gyakran kibillentjük a ti-ti-tákat! Amellett, hogy sokat játszunk a ritmikai elemekkel, változtattunk kicsit a szöveg és a zene szokványos arányán is, és a hangszerelésünk is különlegesnek mondható. Van egy énekesnőnk és több éneklő zenész-fiúnk, egy varázsfuvolánk, két nagyon hasonló, mégis teljesen más gitárunk, egy igazi basszusgitárunk és persze rengetegféle ütő- és ritmushangszerünk. Szövegeink elsősorban kortárs magyar gyerekversek, illetve ezek ihletésére született saját, játékos írások, melyekben állatokról, a hét napjairól, kiboruló kakaóról, a gyermeki lét és lélek sajátosságairól és a mindezekhez kapcsolódó szülői megpróbáltatásokról mesélünk."

A helyszín

kiállítótér