kisbetűs ünnepnapok, Hűvös

kisbetűs ünnepnapok, Hűvös

kisbetűs ünnepnapok, Hűvös
január
25
csütörtök 19:30
Koncertterem

kisbetűs ünnepnapok, Hűvös

  • Pop
  • Rock

Minden idők egyik koncertje - kisbetűs ünnepnapok, vendég: Hűvös

Régóta ismert, és ezrek által alátámasztott tézis, hogy a kisbetűs ünnepnapok minden idők egyik zenekara, ennek megfelelően végre el is szánták magukat a kézenfekvő döntésre: januárban az A38 gyomrában megcsinálják MINDEN IDŐK EGYIK KONCERTJÉT, és ezzel a joviális gesztussal engedélyezik a 2024-es évnek, hogy elinduljon. Szívesen. Velük tart a szegedi Hűvös együttes is, csak hogy elkerüljék „minden idők másik koncertjének” a megszervezését.

kisbetűs ünnepnapok

2018-ban állt össze három újpesti osztálytárs, hogy zenekarosdit játszanak, azóta pedig már négyfősre bővülve egyre több játékmezőt ismertek meg. A főleg a hazai alternatív hagyományokra építő zenéjükre egyaránt hatással van a 60-70-es évek beatkorszakának a szabadsága, a nagy rock zenekarok karizmatikus színpadi jelenléte, a jazz és a latin finomsága és komplikáltsága, de a 2020-as évek kiszolgáltatottsága is.

Tavaly júliusában megjelent Édenpark albumuk óta játszottak már az A38-on és a Budapest Parkban a Carson Coma meghívására, de megfordultak többek között a Művészetek Völgyén, az Ördögkatlanon és a MiniFishingen is. 2023 őszétől új felállásukkal új dalokon dolgoznak, és céljuk továbbra és frisset, akár furcsát is mutatni.

Gollob Márton – ének, gitár

Kerezsi Tas – dob

Torda Barnabás – ének, basszusgitár

Velek Domonkos – ének, billentyű


Hűvös

A Hűvös egy alternatív pop/rock zenekar az ország misztikus déli régiójából. Zenéjükben ötvözik a hálószoba-pop elemeit a brit-rock gitárcentrkiusságával. A zenekar 2020 nyarán alakult, azóta a Kikeltető legjobb 16 előadójába és az NKA induló előadók támogatottjai közé is bejutottak. Önreflexióval dúsan átitatott szöveg- és zenei világ jellemzi a Hűvös dalokat.

Számos itthoni fesztiválon felléptek már, mint például: Kolorádó, Fishing On Orfű, Bánkitó, Ördögkatlan, Művészetek Völgye, SZIN stb. Idén tavasszal turnéztak a Blahalouisianával, aminek a megkoronázása augusztusban volt a Budapest Parkban. 2023 áprilisában jelent meg első nagylemezük, a MIT KERESEK ITT??. A 11-dalos LP-n olyan anti-pop sláger is megtalálható, mint a Magamat szeretem már. A Petőfi Rádió előszeretettel játsza a Legyen úgy című dalukat.






Galéria

A helyszín