King King (UK), Zeals (UK)

King King (UK), Zeals (UK)

King King (UK), Zeals (UK)
március
22
szerda 20:00
Koncertterem

King King (UK), Zeals (UK)

  • Blues
  • Rock

Végre Magyarországon is bemutatkozik az utóbbi évek egyik legjobb brit blues-rock zenekara, a King King! Három nagy sikerű stúdióalbummal a tarsolyában ad majd nagyszabású koncertet a kiváló gitáros/énekes Alan Nimmo vezette zenekar a Hajón.

King King (UK)

<

A King King formáció néhány éve tulajdonképpen a Nimmo Brothers mellék-projectjeként indult, Alan a zenésztársával, Lindsey Coulsonnal alapította. A név történetéről Alan azt mesélte, hogy volt egy ilyen nevű klub Los Angelesben, ami leégett. Egyébként Alan Nimmo kedvenc zenekarának a The Red Devils-nek is volt egy ilyen című lemeze és hát asszociációnak is jónak találták a blues királyok, B. B., Albert és Freddie King neve után.

2011-ben jelent meg a bemutatkozó lemezük Take My Hand címmel. Óriási sikert értek el vele a közönségnél és a szakmában egyaránt, amit bizonyít, hogy a 2012-es British Blues Awards gáláján ők vitték haza a legjobb blues zenekarnak járó trófeát, valamint a lemezükkel is nyertek. Az ezt követő két albumukkal is tartani tudták a helyes irányt és szinte minden évben tartoltak a brit blues-rock díjkiosztókon. 2016 októberében megjelent dupla koncertlemezükkel tökéletesen foglalják össze az eddig megtett utat, és megérdemelten zsebelték be az újabb trófeákat, a szinte ’best of’ lemeznek is beillő kiváló élő anyaggal.

Kis szerencsével sikerült egy dátumot elcsípnünk a  tavaszi turnéban, így végre a hazai közönség is élvezheti majd élőben a '70-es évek rockzenéjéből (is) táplálkozó dallamos blues-rock dalokat, Alan Nimmo remek hangjával és kiváló gitárjátékával megfűszerezve. A hatások és tradíciók tisztelete mellett így kell szólnia napjainkban egy blues-rock zenekarnak!

A budapesti koncertet a szintén brit ZEALS nyitja majd, melynek zenekarvezető frontembere ismerős lehet majd sokaknak, hiszen az énekes/gitáros Harrisen Larner-Main az utóbbi öt évben szinte hazajár az A38 Hajóra, hogy részt vegyen a már hagyományos Nemzetközi Gary Moore Emlékesteken.

A King King felállása:
Alan Nimmo – gitár/ének
Bob Fridzema – billentyűs hangszerek/vokál
Lindsay Coulson – basszusgitár
Wayne Proctor – dob/vokál

King King diszkográfia:
- Take My Hand (2011)
- Standing In The Shadows (2013)
- Reaching For The Light (2015)
- King King Live (2016)

Galériák

  • King King
    King King
    5

A helyszín