A38 Night/Life

SCBP pres.: Brigád lemezbemutató w/ NKS, Killakikitt, Kool Kasko, Rawmatik

Ez az este a hip-hop rajongóknak állít tökéletes ünnepi csapdát: a hazai rap élet legelismertebb formációi azért gyűlnek össze, hogy megünnepeljék a Brigád lemezbemutatót és így alátámasszák vidámságukat és létjogosultságukat a sötét Kárpát-medence mélyén.

Killakikitt

AZA és Tirpa, a szókimondóság végső határait feszegető magyar rap duó 2004-ben alakult, 3 lemezt tudnak maguk mögött és nemrég megjelent új kiadványukkal "KillaGoons" járják be az országot, amit 11 év alatt már többször megtettek.

Az új albumot zeneileg a világhírű német produceri csapat a Snowgoons rakta össze, és külföldi közreműködők is helyet kaptak az anyagon, névszerint az Onyx, Slaine (La Coka Nostra), Snak The Ripper, Merkules, és az N.B.S.

Facebook oldaluk több mint 120.000 rajongót jelez, ezt a lázadó, visszafogottság mentes, rendkívül technikás szövegeknek és az ütős alapoknak köszönhetik.

A Killakikitt fellépett neves külföldi előadók előzenekaraként:
Rza, Gza, Method Man, Masta Killa, Killah Priest, Onyx, Cypress Hill, Mobb Deep, De La Soul, Psycho Realm, Alchemist..

Jelenleg a közkedvelt, veterán NKS (Nem Közölt Sáv) együttessel közös lemezen dolgoznak, mely a "Brigád" nevet viseli.

NKS (Nem Közölt Sáv)

Zenk és Nos’chez 1996 óta rendszeresen tűnik fel Közép- és Kelet- Európa underground pódiumain.

A két mc-t a hazai hiphop úttörői között tartják számon: ők honosították meg Magyarországon a „battlerap” műfaját.

Stílusukat energikus, szókimondó szövegek, elmés szójátékok és őszinte, átütő előadásmód jellemzi.

Kiadójuk a Kriminal Beats, lemezlovaguk Kool Kasko, otthonuk pedig GDL avagy Gödöllő City.

Aki nem hallott még róluk, az a Magyar Rapről sem hallott még igazán, kötelező hanganyag mindkét kiadványuk: az "5csillag" és a "TDI" egyaránt kihagyhatatlan zenei élmény.

Kool Kasko

Kool Kasko hiphop-mozgolódása a '90-es évek végén kezdődött: jócskán beleásta magát a graffitibe. Mikor hosszabb ideig Németországban volt szerencséje a mindennapokhoz, ez a vonzalom mélyülni kezdett, ráadásul egyre jobban megfogta a hiphop mint zene is. Főleg az ottani DJ-k mixtape-jei inspirálták - egyelőre csak mind buzgóbb zenehallgatásra, hiszen az aktív DJing helyett akkor még a fame-hajhászás, a betűk hada, a style fejlesztése foglalta keretbe napjait. Később aztán csak gyűltek és gyűltek a zenék, Kasko egyre mélyebbre merült a muzsikában, jött az első lemezjátszó, az első gagyi keverő, a lemezgyűjtés, a mixtape-készítés iránti, mindinkább kibontakozó érdeklődés.

A német kaland 2001-ben ért véget. Mikor Kasko visszatért Budapestre - már a két lejátszó, meg egy korrekt keverő társaságában -, elkezdett komolyabban is foglalkozni a mixeléssel. Azokban az években még rengeteg ismeretlen, felfedezetlen terület volt a számára, már ami a DJinget illeti.

Észrevette, hogy a magyar piacról kifejezetten hiányzik a Németországban tapasztalt mixtape-kínálat. Úgy érezte, itthon is megérett az idő egy jó kis tape-re. Lassan ő is elérte a szükséges szintet, így lehetőséget kapott közeli barátaitól, az akkoriban megalakult Kriminal Beats kiadótól és művészeitől, hogy hivatalosan is megjelentesse első igazi, saját mixtape-jét, az Off The Traks kazit.

Ezután következtek az olyan mixtapek mint a Bimaz & Benz, a DRAFT, a Suparep Mixtape vol 1.

Pályafutása mérföldkövének számít a legendás Rapmotel turné, ahol mint support DJ kísérte Bankost. De sokat köszönhet az OZBK által szervezett Ventura buliknak is, ahol Saiid, Hmad, Dobee mellett zenélt, és Györemixszel is járta az országot. Az MLKK turné óta Bankos állandó DJ-je, a minden év végén megrendezett Krime City Jam rezidense.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.