KFT - Lemez(újra)bemutató koncert - Macska az úton

KFT - Lemez(újra)bemutató koncert - Macska az úton

KFT - Lemez(újra)bemutató koncert - Macska az úton
szeptember
28
csütörtök 20:00
koncertterem

KFT - Lemez(újra)bemutató koncert - Macska az úton

 • Pop

A KFT lemez(újra)bemutató-sorozatának idei koncertjén az együttes legelső, 35 éve megjelent albumát mutatja be újra. A Macska az úton a 80-as évek magyar új-hullámának egyik legeredetibb zenei anyaga, dalai a zenekar arculatát hosszú időre meghatározták.

Fejlemény!

Az együttes egyik tagja néhány napja a kezét törte és műteni kellett. Így a szeptember 28-i koncerten Laár András fia, a több hangszeren is játszó Dávid ugrik be helyette. (Azért a KFT-ből mindenki jelen lesz.)

KFT

Kicsit a zenekar számára is váratlanul az A38-on adott koncertek kezdik felidézni az eredeti KFT klubok jelenetektől, versektől, performanszoktól, fiatal együttesek bemutatásától színes hangulatát.

2010-es – amúgy az első itteni koncerten – régi műsorokból vett elő jeleneteket a zenekar, a közönség megkóstolhatta a KFT-konyha főztjeit, végül az együttes tagjainak gyerekeiből, az ő számukra is meglepetésszerűen összeálló együttes zárta a születésnapi estét.

2012-ben egy előkerült kalózfelvétel alapján állította színpadra legelső, 1981-es koncertjének új-hullámos, néhol punkos számait, jellegzetes Laár és Bornai verseit a zenekar.

2013-as koncertjén az 1983-ban kiadott Üzenet a liftből/A Fodrász című albumát mutatta be újra az együttes.

A 2014 sűrű év a zenekar életében, tele ünnepi koncertekkel. Kezdődött áprilisban az A38-on tartott Bál az Operában lemez(újra)bemutatóval, folytatódott augusztusban az Afrika-ünneppel a Budapest Parkban sok vendégfellépővel, amit alig négy héttel követett a Bál az Operában nagyszabású látványos színházi előadása szeptember elején, valóban a Magyar Állami Operaházban. Decemberben pedig otthonosan az A38-on zárja az évet a zenekar Karácsony előtt egy emelkedett hangulatú bulival.

szólj hozzá: KFT: Balatoni nyár

Galériák

 • KFT
  KFT
  24
 • Pesti Estek: KFT - Édes élet lemez(újra)bemutató koncert
  Pesti Estek: KFT - Édes élet lemez(újra)bemutató koncert

  2018. március 22.

  21
 • KFT: Női vonal (vendégek: Danics Dóra, Kézdy Luca, Szabó Erika)
  KFT: Női vonal (vendégek: Danics Dóra, Kézdy Luca, Szabó Erika)

  2015. december 17.

  11
 • Kemény Karácsonyi KFT Koncert
  Kemény Karácsonyi KFT Koncert

  2014. december 18.

  17
 • KFT
  KFT

  2012. december 12.

  9

A helyszín

koncertterem