• Hiphop, Funk, Soul
 • Világzene, Népzene

A  kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band évek óta az ország egyik  legmeghatározóbb világzenei együttese. A népzene és a rock energiáit  ötvöző zenekar hangzása akusztikus hangszerekre épül, de kitágítva a  hangszerek zenei spektrumát, egy sajátos, "elektro-akusztikus" világba  vezet. A Csángó Boogie és az Ethno Funk mellé meghívott vendégek is  csatlakoznak, hogy izgalmas feldolgozásokkal színesítsék a műsort.  Baricz Gergő az AC/DC Long way to the top című számában működik közre,  míg a Lóczi játszik frontemberei, Csorba Lóci és Fülöp Bence egy saját számukat adják elő a Kerekes Band hangszerelésében. 

Közreműködnek:

Fehér Zsombor – furulya, ének

Námor Csaba – koboz

Csarnó Ákos – brácsa

Sohajda Péter– basszusgitár, ének

Fehér Viktor - dob


Baricz Gergő - ének

Csorba Lóci - ének

Fülöp Bence - gitár

Esemény a facebookon

Kerekes Band

„Egy fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és (a virtuóz zenész, zenekarvezető: Fehér Zsombor kezében) a pásztorfurulyával, melyeknek játékában a punk, a funky és a dance keveredik a magyar népzenével, sok nagyszerű dobmenettel és kitűnő hangzással megerősítve. (...) Ez a banda az, amire feltétlenül le kell csapni.”  (Mark Espiner, Songlines magazin UK)

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band évek óta az ország egyik legmeghatározóbb világzenei együttese. Azon kevesek közé tartoznak, akik a népzene és a rock energiáit ötvözve egy teljesen saját, csak rájuk jellemző hangzást hoztak létre: hasító ethno funk, felszabadító csángó boogie, nagy terpeszes folk 'n' roll.
Fehér Zsombor koffernyi effekttel megtámogatott furulyakészlete mellett egyszemélyes showműsorával teszi fel a betyárkalapot az élményre, miközben úgy fújja, akár egy bronxi funkpartira beszabadult megvadult őscsángó, aki Jimi Hendrix legzúzósabb ütemeit szívta magába a gyimesi hegytetőn. Námor Csaba úgy nyomja kobzát, ahogy az az Ethno Funk Testvériség igazságtevőjéhez illik: minden akkordja felér egy pörgőrúgással. Csarnó Ákos brácsajátéka hozza az örömtudathasadás energiáját és zaftját, mialatt higanypumpaként kezdi mozgatni a hallgató lelkét. Sohajda Péter basszusa és Fehér Viktor dobjátéka pedig egyértelműen a folk-biznisz legkeményebben dolgozó ritmusszekcióját adja.
A Magyarország legjobb koncerthelyeit megtöltő zenekar kihagyhatatlan élmény az igényes zene kedvelői számára.
A Kerekes együttes 1995-ben alakult Egerben. A kezdeti éveket az autentikus népzene gyűjtésével, tanulásával töltötték, és közel tíz évig tartottak táncházakat országszerte. Ezekből az időkből valók a moldvai és gyimesi népzenét tartalmazó lemezek (Hungarian Folk Music from Gyimes and Moldva, Fütyül a masina.) 2006-ban jelent meg első albumuk Kerekes Band néven, mely már az autentikus népzenétől eltávolodva önálló szerzeményeket tartalmaz. A zenekar máig alapérvényű Pimasz című lemezét a legtekintélyesebb világzenei szakmagazin, a brit Songlines beválogatta a világ 10 legjobb, újonnan megjelent lemeze közé. A Pimasz azóta arany és platinalemez lett, és elindította a zenekart az országos és nemzetközi hírnév felé. Európa szinte valamennyi országában játszottak, az itthoni fesztiválokon pedig szinte állandó fellépők. A zenekar ismertségét tovább emelte a szintén aranylemezes What The Folk?! album, mely meghozta a Kerekes Band számára az első Fonogram-díjat és az első rádiós slágert, a Mr. Hungaryt, amely hetekig vezette az MR2 slágerlistáját. A második Fonogram-díjat a Folklore Man kapta. Árpa Attila Argo2 című közönségfilmjének filmzenéje szintén a zenekarhoz köthető, amelyből filmzenei album is megjelent. A 2016-os Back to Følk (Music from Følkland) című lemezük az európai világzenei chartlistán 6. helyen nyitott, sajátos világának köszönheten pedig egyérteműen a zenekar legösszetettebb lemeze.
A lemezek mellett az elismerések sem maradtak el a zenekar életéből: Fehér Zsombor, a zenekar vezetője megkapta a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetést; 2008-ban az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Kerekes Bandet választotta Magyarország kulturális nagykövetévé, majd a zenekar megyei Príma-díjat szerzett.
Elmondható, hogy a Kerekes Band Magyarország egyik legkeresettebb koncertzenekara több mint évi 60 koncerttel, a hazai koncerteket pedig rendszeres külföldi fellépések egészítik ki.

„A Kerekes Band a jazz, a dance, a funk, a dub, a trance, és a drum'n'bass fémes, modern világába szőtte bele a falusi gyűjtőútjaikon fellelt zenei formákat. Új albumuk még mélyebben szántja a nyugati funk zene szántóföldjét, előtérben a furulya hangjának örvénylő, sodró gazdagságával. (...) A számos pszichedelikus effekttel (phaser, wah-wah, stb.) megvastagított furulyahang és az elektromos koboz könyörtelen riffjei kivágnak minden biztosítékot. Nagyszerű lenne élőben is hallani őket.” (Tim Cumming, Songlines Magazin 2009)

„Rendkívül megtisztelő, hogy ezek a kiváló magyar zenészek megkerestek engem, hogy szerepeljek a lemezükön, és roppantul élveztem a közreműködést. (…) Nyilvánvaló, hogy ez a zene most már része a teljes világ zenei szótárának.” (Mike Finnigan – Hammond orgonista)

"Kétféle ember legyeskedik a régizene körül. Az egyik úgy szereti, hogy mindenáron múzeumba zárná, a másik meg úgy szereti, hogy mindenáron hazavinné. A Kerekes hazavitte." (Szarka Tamás, Ghymes)

„A Kerekes remekül bánik az elsajátított hagyományos zenei nyelvezettel, s ezt szemrebbenés nélkül tudja egyeztetni a könnyűzene modern irányzataival is.” (Sebő Ferenc, népzenekutató)

„Ha megkérdeznék tőlem, hogy ha nem lehetnék az aki vagyok, és egy másik személy bőrébe kéne bújnom, akkor azt válaszolnám, hogy a Kerekes Band egyik zenésze szeretnék lenni.” (Mégötlövés – Belga)

Tagok:
Fehér Zsombor – furulya, ének
Námor Csaba – koboz
Csarnó Ákos – brácsa
Sohajda Péter – basszusgitár
Fehér Viktor - dob

Lemezek:
Kerekes Együttes - Hungarian Folk Music from Gyimes And Moldva (2001)
Kerekes Együttes – Fütyül a masina (2003)
Kerekes Band – Pimasz (2006)
Top of The World Album – Songlines magazin
Aranylemez
Platinalemez
Kerekes Band – Fel a kalappal (2008)
Aranylemez

Galériák

 • Kerekes Band
  7
 • Egri Csillagok: Kerekes Band

  2016. március 19.

  31
 • Kerekes band 20 éves jubileumi koncert. Vendégek: Nagy Feró, Barsi Csaba, PásztorHóra

  2015. november 28.

  22
 • Kerekes Band

  2014. március 1.

  20
 • Kerekes Band feat. Fábián Juli

  2013. október 11.

  12
 • Kerekes Band, Bohemian Betyars

  2013. március 8.

  30
 • Kerekes Band

  2012. október 26.

  15
 • Kerekes Band

  2012. március 17.

  20

A helyszín