Képzelt Város

Képzelt Város

Képzelt Város
július
16
csütörtök 19:30
Tetőterasz

Képzelt Város

 • Rock

A Képzelt Város februárban mutatta be Samizdat című új nagylemezét az A38 Hajó koncerttermében, most pedig visszatérnek a tett színhelyére, hogy a Tetőteraszon ringassanak el a poszt-rock hullámain. A zenekar ötödik nagylemezével hangzásában visszatért a korábbi,  kevés vokálos, hosszabb dalszerkezetekhez, a szöveget pedig angolra cserélték, így született meg a Samizdat nyolc, húsba vágó, gyakran idegen tájakon kalandozó száma. A lemezről négy szám vizuális körítést is kapott, a legutóbbi klipjük a Dissenter éppen Izland már-már nem evilági tájaira visz el bennünket, megjelenésével ellensúlyozta a karantén alatt szűknek érzett hétköznapokat is. Most azonban újra élőben adhatjuk át magunkat a dalok sodró erejének július 16-án az A38 Tetőteraszán.

Esemény a facebookon

Képzelt Város

Hazánk egyik legmarkánsabb poszt-rock zenekara 2005-ben alakult. A csapat erőteljes, sodró dalait eddig négy lemez őrzi: a bemutatkozó Mit nekem (2009), az első komolyabb sikereket hozó Hélium (2012), az űrhajós házaspár tragédiáját feldolgozó Anatolij (2013), ezt a zenekar életében számos változást hozó Köd (2016) követte. Legutóbb 2017-ben jelentkeztek új számmal, a Lights Out pedig jól bemutatja a zenekar megújult hangzásvilágát, ahol a légies dalok súlyosabbá váltak, a gitár fémesebbé. Ezt az utat követi a csapat február 14-én érkező ötödik nagylemeze, a Samizdat, melyről a címadó dal már klipet is kapott.

A lemez tulajdonképpen visszatérés is, hiszen az utóbbi időszakban nagyon sok változás volt az életünkben külön-külön is. Voltak hosszabb időszakok, amikor nem is próbáltunk és nem is találkoztunk, de az ötletek mindvégig jelen voltak, az alkotással nem feltétlenül álltunk le. Nehéz és küzdelmes időszak volt, de a mostani anyagot hallgatva mégsem rossz érzéssel gondolunk vissza rá. Örülünk, hogy ez a számunkra nagyon fontos lemez megszülethetett” – árulta el Kovács Ákos, a csapat énekes-gitárosa.

  

A Képzelt Város nemcsak hangzásában új, de megváltak korábbi dobosuktól is, helyét Kaczvinszky Tamás vette át. Így már vele már vele hallhatjuk az új dalokat, február 15-én pedig az A38 Hajón teljes egészében bemutatják ötödik nagylemezüket, a Samizdatot.

Bos Michaela Lilla - cselló    
Kaczvinszky Tamás - dob
Győrffy Máté – basszusgitár
Kovács Ákos András - ének, gitár, billentyű
Miskolczi Márton - gitár, billentyű

Lemezek:
Köd (LP, 2016):
https://kepzeltvaros.bandcamp.com/album/k-d
IO (EP, 2015):                                                          
https://kepzeltvaros.bandcamp.com/album/io
Anatolij (LP, 2013)
http://youtu.be/P5TzuCPP-iU
Mit nekem (LP, 2012)
https://kepzeltvaros.bandcamp.com/album/mit-nekem
Hélium (LP, 2009)
https://kepzeltvaros.bandcamp.com/album/h-lium
 

Linkek

Galériák

 • Képzelt Város

  2020. február 15.

  30
 • Toundra (ES), Képzelt Város

  2016. május 11.

  35
 • Képzelt Város, Lehnen (AT)

  2015. január 21.

  21
 • Esti Kornél

  2014. október 10.

  13
 • Képzelt Város

  2014. október 10.

  7
 • ef (SE) Ceremonies - lemezbemutató koncert

  2013. október 30.

  29
 • Képzelt Város

  2013. május 22.

  18

A helyszín