Kensington (NL) @ Akvárium NagyHall

Kensington (NL) @ Akvárium NagyHall

Kensington (NL) @ Akvárium NagyHall
február
20
hétfő 20:00
Akvárium NagyHall (Erzsébet tér 12.)

Kensington (NL) @ Akvárium NagyHall

Twentees

 • Indie
 • Pop

Az egyik legnagyobb holland sztárzenekar már többször fellépett az A38 Hajón, és most már ki is nőtte azt. Az otthon tízezres stadionokat megtöltő Kensington ezúttal az A38 szervezésében az Akvárium Klubba tér vissza. A vidám, laza indie-jével, slágeres poprockjával nagyon népszerű, War című dalával az itthoni rádiókban is listavezető holland kvartett újra Budapesten! Előzenekaruknak a kiváló fiatal magyar Twentees-t választották!

Galéria

Kensington (NL)

A 2005-ben alapított utrechti Kensington az utóbbi évek legnagyobb holland könnyűzenei sikersztorija. A laza, könnyed indie rockjáról elhíresült négyes harmadik nagylemeze, a 2014-ben megjelent Rivals elsöprő sikert aratott, és azonnal a hazai albumlista élén kezdte. Az elmúlt két év kétségkívül a Kensingtoné volt Hollandiában: tizenegy (!) egymást követő fellépés a legfontosabb európai "tehetségkutató" fesztiválon, a groningeni Eurosonicon, nagyszabású, telt házas hollandiai turné, jobbnál jobb videóklipek (a zenekar eddigi legnagyobb slágeréről, a Home Againről a Coldplay frontembere, Chris Martin twittelt elismerően), közös felvétel Armin van Buurennel... Tavaly két egymást követő telt házat produkált a 17 ezres (!) amsterdami Ziggo Dome-ban, amit idén novemberben már három, fél évvel előre eladott három telt ház (azaz összesen ötvenezer ember!) követ.

A Kensington angolos hangzású neve nem véletlen: az együttes a legjobb brit gitárzene-hagyományokat követi, slágeres, dallamos pop-rockja fesztiválokon (mint a Szigeten, vagy a napokban a Campuson) éppúgy üvölthető, mint a fürdőkádban vagy éppen forró hangulatú klubkoncerten. Ezúttal éppen ilyenre kerül sor az Akvárium Klub NagyHalljában - akik tavaly az A38-on látták a zenekart, tudhatják, hogy milyen remek produkció. Annál is inkább, mivel a Kensington nemrég fejezte be legújabb lemezének felvételeit, és a jövő februári turnéra már biztosan megjelenik az új album.

És nem mellékesen a tagok imádják Magyarországot, olyannyira, hogy a Kensington legutóbbi nagy slágere, a Done with It többmilliós nézettségű videóklipjét szinte kizárólag Magyarországon (és részben az A38 Hajón) készült felvételekből vágták össze.

A zenekar tagjai
Eloi Youssef: ének, gitár
Casper Starreveld: gitár
Jan Haker: basszusgitár
Niles Vandenberg: dob

Lemezek
Rivals, 2014
Vultures, 2012
Borders, 2010

Galériák

 • Kensington
  Kensington
  6
 • Kensington (NL), Minimyst
  Kensington (NL), Minimyst

  2015. november 9.

  13
 • Kensington (NL) Hello Hurricane
  Kensington (NL) Hello Hurricane

  2015. február 11.

  21

A helyszín

Akvárium NagyHall (Erzsébet tér 12.)