A38 & Technokunst - Ken Ishii (JP), Isu, Dork

A38 & Technokunst - Ken Ishii (JP), Isu, Dork

 A38 & Technokunst - Ken Ishii (JP), Isu, Dork
február
9
péntek 23:30
Koncertterem

A38 & Technokunst - Ken Ishii (JP), Isu, Dork

  • Elektronikus

  

Karrierjének 30. évfordulóján Ken Ishii az A38 gyomrát is beveszi techo settjével.

Ken Ishii 1993-ban debütált a legendás belga techno kiadónál, az R&S Recordsnál.
Azóta Ken nemzetközi szinten a japán techno első számú úttörőjeként és világszínvonalú fellépőként tartják számon, aki a világ minden táján tömegeket mozgat meg kemény, de hipnotikus elektronikus hangzásával.
Amikor zenéje épp nem a falakat rengeti, Ken filmekhez is készít zenét, például a 2000-es hatalmas japán siker, a "Whiteout" főcímdalát és filmzenéjét. Hatása még a videojátékokra is kiterjed. A Rez című játék, amelyhez Ken készítette exkluzív számait, kultikus slágerré vált.
2004-ben elnyerte a legjobb techno DJ díjat az ibizai "Dance Music Awards"-on, hangsúlyozva tartós népszerűségét és a világ egyik legmenőbb DJ-jeként való státuszát. Ken állandó szereplője a legnagyobb fesztiváloknak, mint például Monegros (Spanyolország), WIRE (Japán) és még sok más.
2019-ben 13 év után először kiadott egy eredeti Ken Ishii albumot, a 'MÖBIUS STRIP'-et, amin együttműködik Jeff Millsszel, Dosemmel és más jelentős művészekkel.
Ken még mindig ideje felét Európán, Ázsián, Észak- és Dél-Amerikán átívelő fellépésekkel tölti több ezer ember előtt a világ legikonikusabb helyszínein.

youtube.com/channel/UCyJCDqX6jl-mElCEFyy0sNw
songkick.com/artists/98938-ken-ishii
soundcloud.com/ken-ishii-70drums

 Support: Isu & DorkEsemény a facebookon

A helyszín