Kaukázus KpOp lemezbemutató koncert

Kaukázus KpOp lemezbemutató koncert

Kaukázus KpOp lemezbemutató koncert
december
26
szerda 20:30
Koncertterem

Kaukázus KpOp lemezbemutató koncert

  • Rock

15 új dallal jelentkezik a Kaukázus!

A KpOp című lemezanyag mindenféle dolgokról nem, viszont a nagy  idomulástól kellemesebbé tetsző emlékekről, érzelmi hajlékonyságról, nem  várt világi bulvárosodásról, az utolsó űrhajó kilövéséről és  természetesen rólunk szól. A frontember új tagokat kért fel ezen  remélhetőleg izgalmas közeljövőre. Minden dalhoz speckó szövegvideók  tartoznak, segítenek rávilágítani, hogy a látszólagos összefüggéstelen  dolgok milyen meglepően kötődnek, gyakorolnak hatást egymásra és ránk a főszereplő emberekre.

A Kaukázus "K.U.S."című lemeze 2014-ben jelent meg, mellyel két évig  koncertezett az alter rockot játszó banda országszerte. A "Szalai Éva", a  "Tartós béke" és a "Teszkó" után  "Hatból a három" és a "Mindenki"  dalokat is játszották a rádiók. 2016-ban volt az utolsó nyilvános  koncert.

A szerző frontember,Kardos-Horváth János azóta kicsit megtanult  zongorázni és letisztultabb,kevésbé kritikus,inkább megoldásra törekvő  szövegeket,dalokat kezdett el írni. Egyszálgitáros szerzői esteken  tovább hirdette az igét,  2010-ben családozni ment, három gyermeke születése után életre hívta a  Hahó Együttest, mely óvodásoknak és iskolásoknak interaktív dalokon  keresztül tanítja a környezetre érzékeny gondolkodást.

December 26-án a régi „kötelező” nagy dalok mellett természetesen új  szerzeményeket is bemutatnak tánczenével és pimaszokos szövegekkel.  Remélhetőleg sok régi és új követő találhat magának tartalmas, igényes  zenei szórakozást ezen a különleges estén.

Kaukázus

A Kaukázus 2005-ben indult Tatabányáról, kiadók nélkül, elsőként tették  fel dalaikat az internetre. A társadalomkritikus dalszövegekkel gyorsan a  közönség szívébe lopta magát a zenekar, melyet országos  fellépések követtek rendezvényeken, klubokban és fesztiválokon. 2008-ban  Kardos- Horváth János megkapta a  Magyar  Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét  az öko-tudatos dalszövegekért. A  Kaukázus  2014-ben K.u.S. című lemezével tért vissza és került be újra a  vérkeringésbe. Még ebben az évben szerzői kiadásban megjelent a 40mínusz  című akusztikus szerzői lemez és az összes eddigi dalszöveget  tartalmazó Kottás könyv.
 Kardos-Horváth János 2016-2017 között a Petőfi Rádió Talpra Magyar  műsorvezetője volt, majd Ázsiába ment zarándokútra, hazatérése után ebből  filmet készített,ezután pedig újra a zene felé fordult. Új zenészekkel,  új dalokkal és új szellemiséggel új Kaukázus lemezt írt.

A zenekar tagjai:
Domokos Tibor /Korai Öröm, Óperentzia, Hahó Együttes/ – billentyű, szintetizátor, vokál
Kis Tibor "Sztivi" /Hiperkarma/ – gitár, tánc
Prommer Patrik /Bródy János zenekar, Hahó Együttes, Muzsik és Volkova/ – dob, vokál
Kardos-Horváth János – basszusgitár, vokál

    

  

  

Galériák

  • Kaukázus
    1

A helyszín