Kardos-Horváth János akusztikus szerzői estje

Kardos-Horváth János akusztikus szerzői estje

Kardos-Horváth János akusztikus szerzői estje
július
6
szerda 20:00
Tetőterasz

Kardos-Horváth János akusztikus szerzői estje

  • Pop
  • Rock

"21. századi trubadúrként egy szál gitárral is adok előadói koncerteket. Lírikus, kritikus, szerethető és őszinte dolgokat, ami olyan, mint a Vadnyugat végén indiánnak lenni..." Kardos Horváth János, a Kaukázus legendás énekes-gitáros-dalszerzője ezúttal szólóban lép fel a Hajón.


Kardos-Horváth János

1994 karácsonyán, tizenhárom éves korában szülei meglepték egy ukrán gitárral és egy Muszty-Dobay gitáriskolával. Első gitáróráit Kovács Áron ének-zene tanártól kapta, és még abban az évben nagy sikere volt gitártudásának az iskolai táborban.
Amatőr zenekarok, iskolai Ki mit tud? rendezvényeken való részvétel, további nyári táborok, valamint az első saját dal követte az eseményeket, amelynek címe Kelet-Berlin. Nővére mikrofonbemenetes, kétkazettás magnójára készült az első önálló lemez, melyben már csírázott az ironikus romantika bizonyos elfeledett kor után. 

Zenei műveltségét továbbcsiszolta, gyűjteményében megtalálhatók: teljes magyar ’60-as és ’70-es évek, valamint The Beatles (Paul McCartney és John Lennon szólólemezei is), Nirvana Unplugged, Oasis, Dire Straits.

Első stúdiófelvételét a Hattyúk Tava zenekarral készítette, melyben ének-gitár volt a posztja. A négy dalos demo-n két dalt Tóth Balázs (Fekete Blues, Kutyák), kettőt pedig ő jegyzett (Ivett, Legendák Földje). A zenekar néhány koncert és még egy próbatermi koncertfelvétel után – ami a Tóth testvérek érdi házában volt - feloszlott.

Az ezt követő Zuzmó zenekar 2000-ben alakult. A Kaukázus megalakulásának időszakában Fodor Máriusz is megkereste. Előbbiből lett a Kaukázus, utóbbiból a Magashegyi Underground.

Számos karitatív szerepet vállalt az elmúlt időszakban, és vállal a mai napig is. Évekig volt műsorvezetője az MTVA - MR2 Petőfi rádió ‘Talpra Magyar’ c. reggeli műsorának Peller Mariann és Harsányi Levente társaságában. Az idei év tavaszi időszakában életre hívta a saját ötleten és koncepción alapuló ‘2J’ (‘János Jelenések’) karantén rádiót, mely nem várt fejlődésnek indult, így a jövőbeni tervek között szerepel a program minőségi fejlesztése szélesebb hallgatóság elérésével.

2021-ben A Dal 2021 műsorfolyam alkalmával a zenekar ‘Egyetlen szó’ című dalával KHJ A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója címet, valamint az Év Legjobb Dalszövege Petőfi Zenei Díjat nyerte el.

A helyszín