Elhalasztva: Kakkmaddafakka (NO), Sherpa the Tiger (UA)

Elhalasztva: Kakkmaddafakka (NO), Sherpa the Tiger (UA)

Elhalasztva: Kakkmaddafakka (NO), Sherpa the Tiger (UA)
november
7
szerda 20:00
Koncertterem

Elhalasztva: Kakkmaddafakka (NO), Sherpa the Tiger (UA)

  • Indie

A Kakkmaddafakka elhalasztotta turnéját, benne a  budapesti fellépést is. A koncertre új időpontban kerül sor, melyet  hamarosan közzéteszünk. A már megváltott jegyek érvényesek lesznek az új  időpontra. Ha valaki vissza akarja váltani, december 31-ig teheti ezt  meg, online megváltott jegyek esetén írjon az info@a38.hu-ra,  személyesen vásárolt jegyeket az A38 Hajón váltunk vissza.

A norvég indie egyik leghíresebb zenekara, a nagyon eredeti, önironikus és ötletes indie-popot játszó Kakkmaddafakka hat évvel ezelőtti Szigetes fellépése után újra Budapesten. Tavaly megjelent nagylemezének turnéján ezúttal klubkoncertet ad a bergeni zenekar, november 7-én az A38 Hajón!

Esemény a facebookon

Kakkmadfaka (NO)

A feltűnő nevű norvég Kakkmaddafakka jövőre már tizenöt éves lesz, de még mindig az egyik leglazább és legindie-bb zenekar a kontinensen. A tesókból és gimis pajtikból 2004-ben alakult bergeni zenekar igazából poénból adta első koncertjét, de a nagy siker után együtt maradt a tagság. Aztán rögtön az első EP bekerült a norvég Top 30-ba, a Kakkmaddafakka pedig stabil oszlopává vált annak, amit csak úgy neveztek, hogy "a bergeni újhullám".

A zenekar szexepilje mindig is az volt, hogy sosem vette magát komolyan, és hiába a hatalmas otthoni és nemzetközi sikerek, klipjeiben, szövegeiben, zenekari fotóin stabilan hozta a halál laza szomszéd srácok fílinget. Ez az elegáns lazaság valóságos védjegyévé vált a Kakkmaddafakkának, mindehhez pedig ugyanilyen laza, kisfiúsan kúl, de vérprofi indie pop-rock, tökéletesen megírt slágerek társultak.

E jól kitalált lazaságban óriási szerepe volt a Kakkmaddafakka első számú támogatójának, több lemez producerének, Erlend Øyénak (aki egyébként a szeptember 30-án fellépő DENA zenésztársa is), a Kings Of Convenience és a Whitest Boy Alive alapítójának.

A Kakkmaddafakka legutóbbi lemeze tavaly jelent meg. A Hus (azaz: Ház) című lemez nemes egyszerűséggel Globalistic néven futó turnéján a nagyszerű koncertzenekar újra útba ejti Budapestet. Ezúttal a Sziget helyett az A38 Hajón ad klubkoncertet november 7-én, úgyhogy öt év után újra felhangozhat a csatakiáltás: "Spread the KAKK!"

A zenekar tagjai

Axel Vindenes: ének, gitár

Pål Vindenes: gitár, cselló

Sebastian Kittelsen: billentyűsök

Stian Sævig: basszusgitár

Lars Helmik Raaheim-Olsen: ütősök

Kristoffer Van Der Pas: dob

Lemezek

Down to Earth, 2007

Hest, 2011

Six Months Is a Long Time, 2013

KMF, 2016

Hus, 2017


  

Galériák

  • Kakkmadfaka
    3

A helyszín

Liveurope

A Liveurope új páneurópai könnyűzenei együttműködés, amely az Európai Unió Kreatív Európa programja támogatásával és tizennégy európai klub, kulturális intézmén...