Jóvilágvan (SK), Estendøn (SK)

A kiváló párkányi zenekar egyedülálló humorával remek dalszövegeiben egy keserédes hrabali világot idéz meg, míg remek zenéjében a legdivatosabb és legszenvedélyesebb dalokat hozza. Az estet felvezeti az ugyancsak felvidéki, meglehetősen funky Estendøn.

Jóvilágvan

A Jóvilágvan 2007-től működik azért, hogy megérintsen, kifejezzen és őszinte legyen.
A héttagú csapat baráti társaság, akiknek fontos a zene iránti alázat, a közös alkotás és a különböző művészeti ágak közelítése. Jelenleg Felvidék legismertebb underground zenekara.

A Jóvilágvan eleddig három lemezt jelentetett meg: Hanne (2011), Štúrovszkaya (2013) és jóvilágvan (2017)

Dalaikat magyar nyelven szerzik, melyekre a mély gondolatiság és a költői kifejezésmód jellemző. Zenéjük ötvözi a legkülönfélébb stílusokat, a népzenétől a vad elektronikáig.  2015-ben Harmónia díjjal jutalmazták Levegő című dalukat, mely az eddigi legnagyobb szlovákiai magyar zenei koprodukció és a Gombaszögi Nyári Tábor fesztiválhimnusza volt.

Legújabb, idén márciusban megjelent lemezük az előzőekhez képest nyugodtabb hangvételű, tudatosan kiüresedő dalokat tartalmaz, főként ebből adnak majd ízelítőt az A38 gyomrában!

Felállás:
Bokor Réka - ének
Gazdík Miroslav - basszusgitár
Takács Bálint - dob
Szabó Máté - gitár
Trencsík Pál - billentyű, hegedű
Valasek Zoltán - gitár
Matus Péter - basszusgitár, billentyűk

 

Estendøn (SK)

A zenekar 2015 őszén alakult Farnadon. Azóta törekednek a tagok különböző zenei világukat eggyé szőni, így zenéjüket nehéz egy zenei stílussal, műfajjal jellemezni. Szerzeményeikben fel-felbukkannak különböző zenei hagyományok, a népi motívumoktól kezdve a funk hangulatán keresztül, egészen a rockos riffekig felvonultatva.

A zenekar tagjai
Bánovski Richárd - szólógitár
Kaszmán-Saróka Liliána - ének
Nagy Csomor András - hegedű
Recska Roman - szólógitár
Saróka Vajk Attila - basszusgitár
Smid Ádám - dob
Szebellai Dániel - klarinét, szaxofon

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.