Éttermünk e pénteken zárva tart.

Jay-Jay Johanson (SE), Wallners (AT)

Jay-Jay Johanson (SE), Wallners (AT)

Jay-Jay Johanson (SE), Wallners (AT)
április
20
csütörtök 20:00
Tetőterasz

Jay-Jay Johanson (SE), Wallners (AT)

  • Elektronikus
  • Pop

Jay-Jay Johanson

 

Történetmesélés. Egy fütyörészés dallamáról, vagy az időben visszarepítő cigifüstről. Olykor négy egyszerű sorban, néha pedig tűpontos, tapintható, komplex képekben. Mindezt zeneileg is végletesen: a fülbemászó pár hangtól, az összetett dallamvonalakig.  Jay-Jay Johanson olyan, „mintha Portisheaddel Chet Baker énekelne” és „mintha a Massive Attack Frank Sinatrát hívta volna meg a stúdióba”. Halk, végtelenül selymes sanzon, trip-hop ütemekre.

Első albumának megjelenése után 25 évvel, új anyaggal érkezik a Hajó színpadára a svéd zseni. A Rorschach Test című lemezen minden műfaji behatást kihallani, ami csak érte az elmúlt években Jay-Jay-t, de a korábbi munkásságára jellemző gazdag, filmzene-szerű műfaj maradt. A tíz számos album az érzelmek egész skáláját járja be: a bensőséges hangulattól egészen az erőszakosan nyersig.

Hallgasd meg az elsők között az új albumot élőben is, találkozzunk az A38-on április 20-án.

Wallners

A Wallners egy négy testvérből álló család Bécsből - a klasszikus zene fővárosából. Egy zongoragyártó által felnevelve, elbűvölő dalokat produkálnak valahol Rhye, James Blake vagy Lana Del Rey között. A kiforrott hangzást és a kivételes szépséget Anna Wallner énekesnő hangja tartja össze.

  

Esemény a facebookon

A helyszín

A20 ≋ 20 years 20 nights ≋

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünnepeljük. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúl...