Jay-Jay Johanson, vendég: Erik Jansson (SE), Géem

Jay-Jay Johanson, vendég: Erik Jansson (SE), Géem

Jay-Jay Johanson, vendég: Erik Jansson (SE), Géem
április
20
csütörtök 19:00
Tetőterasz

Jay-Jay Johanson, vendég: Erik Jansson (SE), Géem

  • Elektronikus
  • Pop

Jay-Jay Johanson

 

Történetmesélés. Egy fütyörészés dallamáról, vagy az időben visszarepítő cigifüstről. Olykor négy egyszerű sorban, néha pedig tűpontos, tapintható, komplex képekben. Mindezt zeneileg is végletesen: a fülbemászó pár hangtól, az összetett dallamvonalakig.  Jay-Jay Johanson olyan, „mintha Portisheaddel Chet Baker énekelne” és „mintha a Massive Attack Frank Sinatrát hívta volna meg a stúdióba”. Halk, végtelenül selymes sanzon, trip-hop ütemekre.

Első albumának megjelenése után 25 évvel, új anyaggal érkezik a Hajó színpadára a svéd zseni. A Rorschach Test című lemezen minden műfaji behatást kihallani, ami csak érte az elmúlt években Jay-Jay-t, de a korábbi munkásságára jellemző gazdag, filmzene-szerű műfaj maradt. A tíz számos album az érzelmek egész skáláját járja be: a bensőséges hangulattól egészen az erőszakosan nyersig.

Hallgasd meg az elsők között az új albumot élőben is, találkozzunk az A38-on április 20-án.

Géem


Géem egy magyar indie folk énekes, aki az élő zenén keresztül látja meg a szépséget a mindennapok nehézségei között. A Parvaro billentyűse és vokalistája, a Little Moon sorozat operatőre és coloristja.

Több évnyi utcazenélés és különböző kocsmák közönségének túlkiabálása után most megmutatja, hogy milyen zenét játszik, amikor csak egyedül van otthon. John Mayer, Matt Corby és Ben Howard inspirálta hangzásában kísérletet tesz az akusztikus elemek és a elektronikus zenéből ismert megoldások kombinálására, hogy a színpadon is úgy tudjanak megszólalni a számai, ahogy majd a készülő első lemezén is hallható lesz.A koncert a LivEurope támogatásával valósult meg.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín

A20 ≋ 20 years 20 nights ≋

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünnepeljük. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúl...