A Dining City időszakában március 7 és 24 között éttermünk nyitvatartása: H-P 10-22-ig, Sz és V: 12-22-ig!

A38 presents - James Lavelle - Unkle Dj set (UK), Ludmilla, Grasshop, Ninjabreakz DJs, Adam Dolph, Ster

A38 presents - James Lavelle - Unkle Dj set (UK), Ludmilla, Grasshop, Ninjabreakz DJs, Adam Dolph, Ster

A38 presents - James Lavelle - Unkle Dj set (UK), Ludmilla, Grasshop, Ninjabreakz DJs, Adam Dolph, Ster
február
17
szombat 23:30
Koncertterem

A38 presents - James Lavelle - Unkle Dj set (UK), Ludmilla, Grasshop, Ninjabreakz DJs, Adam Dolph, Ster

  • Elektronikus

James Lavelle 30 éve van a globális klubkultúra élvonalában eklektikus DJ-szettjeivel és az UNKLE-lel végzett produkciós munkáival. Ezen az estén a legojobb arcát mutatja a legkiválóbb honi társaságban!

Az elmúlt 30 évben James Lavelle a globális klubkultúra élvonalában állt. Az eklektikus DJ-szettekről és az UNKLE-vel végzett produkciós munkáiról egyaránt ismert Lavelle-t rendkívül befolyásos ízlésformálóként és zenei kurátorként dicsérték.

Mindössze 15 évesen kezdett DJ-zni Oxfordban, ahol az első estéjét a „Mo’Wax Please” címmel kezdte. Lavelle Londonba költözött, hogy elindítsa az azonos nevű lemezkiadót, és a The Fridge-nél kapott rezidenciát Gilles Peterson Talkin' Loud című művében. A pár ezután megkezdte saját közös estéjét, a „That's How It Is” című legendás hétfő esti ülést a Shaftesbury Avenue-i Bar Rumba-ban, amelynek eredményeként Lavelle a londoni, virágzó klubélet egyik fő szereplőjévé vált. Ebben az időszakban befolyása kiterjedt, miközben Londonban és az Egyesült Királyságban DJ-ként játszott, a The Blue Note-tól és a Plastic People-től a Ministry of Sound and Cream-ig. A Fabric 1999-es megnyitása jelentős fordulópontot jelentett pályafutásában, és rezidensként kezdett dolgozni, és megkezdte az öt évig tartó ikonikus péntek esti FABRICLIVE-ot.

A Fabricnál eltöltött ideje mellett Lavelle a világ számos legjobb éjszakai klubjában is rezidensként szolgált, többek között a Zouk, a Womb, a Watergate és a Space klubjában. Ő volt az egyik első DJ, aki Kínában és Kelet-Európában játszott, és mind a hat lakott kontinensen játszott. UNKLESounds projektjének fejlesztése során bejárta a világot, Tokiótól Mexikóvárosig mindenhol fesztiválok és klubok élére állt, az egyik első audiovizuális DJ-beállítással.

Lavelle műfajokon átívelő mixek készítésének képességét a klubtól a stúdióig fordították le, ahol több ikonikus mixsorozathoz is hozzájárult. Miután kiadta a Tribal Gathering és a Cream mixeit, elkészítette az induló FABRICLIVE CD-t, és négy kritikusok által elismert mixet adott ki a Global Underground számára, amelyek közül a legutóbbi az iTunes Electronic toplisták élére került. Pete Tong „az egyik legtehetségesebb elmének a zenében” méltatta őt, amikor bemutatta „észbontó” Essential Mix-jét a BBC Radio 1-en.

Lavelle továbbra is DJ-ként turnézik, főszerepet játszik a Fabric 20. évfordulójának ünnepségén, két estét kurátor a klubban, és Laurent Garnier mellett játszik. Újra találkozott Gilles Petersonnal a „That's How It Is” újraegyesülési show-n a We Out Here fesztiválon. A táncparketten kívül Lavelle a közelmúltban közreműködött a Keinemusik, a Crosstown Rebels és a Mary Anne Hobbs DJ-mixeiben, valamint Virgil Abloh utolsó Off-White show-jának filmzenéjében a párizsi divathéten. Havi Living In My Headphones műsorai a Soho Radioban bemutatják lemezgyűjteményének eklektikusabb vidékeit.

Albumokat is készít az UNKLE becenév alatt, és számos zenei munkatárssal dolgozik együtt, köztük Thom Yorke-val, Michael Kiwanukával, Mark Lanegan-nel, Massive Attack-kel, Brian Enóval és Josh Homme-val. Lavelle multi-szenzoros művészeti kiállításokat is rendez, rendkívül innovatív és rendkívül sikeres „Daydreaming With…” és „Beyond the Road” sorozataival, amelyek közül az utóbbit az NME „album, amit körbejárhatsz”.

Galéria

A helyszín