Idegen, Lépjünk a holdra

Idegen, Lépjünk a holdra

Idegen, Lépjünk a holdra
július
8
csütörtök 20:00
Tetőterasz

Idegen, Lépjünk a holdra

  • Rock

Az IDEGEN semmiről sem hazudik, nincs felesleges sor, sem  hang. Az IDEGEN egység, ami izgalmas utazásra hív és magával ragad. Az  IDEGEN olyan underground élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt,  minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen  több félelem”.  

Idegen (HU)

Az IDEGEN semmiről sem hazudik, nincs felesleges sor, sem hang. Az Idegen egység, ami izgalmas utazásra hív és magával ragad. Az Idegen olyan underground élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt, minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen több félelem”. A zenekar 2016 nyarán indult útjára, 2017-ben jelent meg debütlemezük a Borda mint rács, majd 2018 őszén a második nagylemez, melynek Holdról indul Napra ér lett a címe. Turnéztak már a 30Y és az Esti Kornél társaságában is, 2019 őszén pedig bemutatják új kislemezüket, amelynek címe Csak a szépre.

  

Az IDEGEN zenekar 2016 nyarán született meg, négy huszonéves srác egységeként. A zenei kémia és emberi kompatibilitás hamar tapinthatóvá vált, 2017 januárjában fel is vették első kislemezüket, Fekete Doboz címmel. A zenei stílus nehezen definiálható, leginkább a „korlátok nélküli alternatív rock’n roll” fejezi ki igazán, mely fokozatosan forrta ki magát, alakult, finomodott. Az együtt zenélés ösztönössége és kitörni akarása egymás után szülte sorra az új dalokat, miközben számos klubban kipróbálták magukat országszerte. A koncertek és a már készülő nagylemez főpróbái mellett, a zenekar nevezett a MÜPA Garage Band Fesztiválján, melyen első helyezést ért el. Az itt megnyert videoklip- és egyben hangfelvétel lehetőségét, saját elhatározásból együtt valósították meg a Sorbonne Sexual zenekarral. Ennek végeredménye egy közösen írt dal, a Kalap-Kabát.

2017 őszén megjelent a zenekar első nagylemeze, Borda Mint Rács címmel. A lemezbemutatót követően a zenekar bekerült a Hangfoglaló Program 20 támogatott induló zenekara közé. Ezzel elkezdődött a következő nagylemez előkészítése.

Nehezítő, és egyben sorsfordító tényező volt az ekkor sajnos elkerülhetetlen gitáros tagcsere. Az új felállással, hosszú és sokszor nagy áldozatokat követelő munkával végül megszületett a második nagylemez anyaga, Holdról indul Napra ér címmel. Az albumot 2018 nyarán rögzítették, ősszel pedig, a 30Y zenekar őszi turnéjának keretein belül mutatták be, először az A38 hajón. Az albumpremiert egy lemezlehallgató alkalom előzte meg, ahol a közönség először hallhatta az új lemez dalait, láthatta az új klipet, ami a Tisztesség című dalhoz készült. A zenekar, a budapesti lemezbemutató után, 2018 őszén és 2019 tavaszán és a nyári fesztiválszezonban olyan vidéki városokba látogatott el, mint Miskolc, Debrecen, Pécs, Sopron, vagy éppen Kaposvár, ezzel az új album anyagát hirdetve országszerte. A koncertek mellett megállás nélkül folyt a munka. 2019 februárjában elkészült a második videoklip a lemezről, az Éget Minden című dalhoz. 2019 nyarán a Bölény című koncertkedvenc dalhoz készült el egy szürreális világot bemutató videó. 

A zenekar 2019 őszén új kislemezt rögzített, ami a Csak a szépre címet kapta. A dalok, a hozzájuk tartozó arculat és videós megjelenés mind a zenekar munkája. Az első single (ami egyben az EP címadó dala is lett) videóklippel együtt 2019 november közepén jelent meg. A kislemezt a zenekar november 22-i budapesti koncertjén mutatta be a MIKA Tivadar Mulatóban, majd egy héttel később – november 28-án - az EP digitálisan, az ismert streaming-felületeken is megjelent. 

Az IDEGEN harmadik nagylemeze 2021 áprilisában jelenik meg, amit a zenekar különleges zug-koncerteken mutat be országszerte.

Linkek

Galériák

  • Esti Kornél - Eltűnt idő - lemezbemutató, Idegen

    25

A helyszín