Programjaink a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak.

Éttermünk csütörtökön 16 órakor nyit, pénteken 15 órakor zár, szombaton zárva tart.

Horányi Juli

Horányi Juli

Horányi Juli
szeptember
13
hétfő 16:00
Koncertterem

Horányi Juli

  • Pop

Horányi Juli dalszerző-énekesnő, látványtervező, 6 éves korában nyert felvételt a Budapesti Énekes Iskolába, ezzel párhuzamosan a Weiner Leó Zeneiskolában is megkezdte zongora-szolfézs tanulmányaimat.

15 éves korában, irodalom-dráma tagozatos gimnáziumban folytatta a hangképzést magánének órákon.

A gimnázium elvégzése után egy kisebb kitérő következett a Dekoratőr Iskolába majd a Kaposvári Egyetem Látványtervező Szakára, mert kicsi kora óta, a zeneiség mellett erőteljes képesség mutatkozott benne a rajzolás, a képzőművészetek területén is, így egy ideig ezen adottságait fejlesztette, majd diplomát szerzett, színházi díszlet-jelmeztervezőként.

A diploma megszerzése után jött a felismerés, hogy számára az igazi szerelem, hivatás a zene, így 2009-ben zenei karrier építésébe fogott.

2011-től 2014-ig volt aktív tagja és szövegírója, énekesnője a Mius együttesnek, ez idő alatt két nagylemez /Behind The Line, Tessellation/ és egy kislemez /World Is Changing/ készült el és jelent meg, szerzői kiadásban.

2014-ben az X-Faktor TV Show második helyezettjeként egy ország ismerte meg fantasztikus hangját és kisugárzását.

A TV Showban elért sikerei után művésznevet vett fel és megalapította saját együttesét, a YOULÏ formációt.

Az új, YOULÏ formációval és produkcióval már számos helyszínen adott koncertet, kiváló session zenészekkel, akik projekt alapon vettek/ vesznek részt a zenekarban.

A koncertjein saját dalait adja elő, hiszen a 2 nagylemez és egy kislemez után, ami 2015 óta készült, bőven van zenei anyag amiből lehet válogatni /több sinlge, Holdutazás, Aranyszárnyú, Sem You Next Time, Szeretni kell, Holnap/.

2015. Kislemez: Szerelemtől szabadon
2017. Nagylemez: YOULÏ

2019. Nagylemez: MOVE

A YOULÏ mellett előadóként számos produkcióban vendégeskedik, többször lépett fel az InFusion Trióval, a Swing a la Django együttessel, a Budafoki Dohnányi Zenekaral és a kiváló zongorista, dalszerző, énekesnővel, Iván Szandrával is.

2019-ben óriási lehetőség és szakmai előrelépés volt a ReCirquel Társulat ‘Párizs éjjel’ Előadása, melyben az énekesnő szerepét kapta meg és a Társulattal ez évben 6 hónapon át turnézott, fellépett velük Skóciában, Bakuban, Németországban és Franciaországban, valamint a Müpa Budapestben is.

Mikor idegenek csodálkozva kérdezik tőlem, hogy: Igen énekelsz, de jóés miből élsz?Akkor mindig boldogan és büszkén válaszolom: Az éneklésből!” Az életem, még ha rögöés hullámzó is ez a pálya, és az, hogy folyamatosan adhatok a dalaimon keresztül, teljes mértékben kitölti. A tervezői tevékenységem mára már csak hobbiként működik, ami számomra egy fantasztikus eredmény, mert 2009- ben mikor elhatároztam, hogy a zenei pályát választom, még pont fordítva volt és csak messzi célnak, álomnak tűnt az ami most a valóság. “ YOULI


 

A zene az élet és addig tart, amíg szól a dal.
Alicia Keys

YOULÏ - AKUSZTIK

Horányi Juli pályája során eddig 3 alkalommal énekelt a mára tradícionálissá és a magyar zenei élet jelentős koncerteseményévé vált, kultikus Petőfi Akusztik sorozatban.

Először a Mius formációval még a régi Bródy Sándor utcai 8-as stúdióban, ezután ugyanezen a helyszínen egyszer már YOULI-ként, saját zenekarával és egy alkalommal vendégként Katona Zsobori Éva ÍV koncertjén, vendégművészként.

Azonban a megújult Akusztik színpadán most énekel először, ezért is különleges a koncert. Emellett YOULI egyfajta összefogalálasképpen a 10 éve tartó zenei pályájának, eddigi saját szerzeményein keresztül, a múltból egészen a jelenig megérkezve, sorra veszi meghatározó dalait, egyben élete meghatározó pillanatait. Meglepetés vendégével is különleges történetük van, és egy saját, közös dalt is elő fognak adni, valamint a feldolgozás szám is egy merőben új formát kap YOULI előadásában.

Az Akusztikra összehívott zenekar, nem más, mint a Dal2021 műsorban szereplő csapat, akik egytől-egyig kiváló zenészek.

Gitár - Mackó Miki

Miki a Kőbányai Zeneiskola után a Zeneakadémia Jazz tanszékén folytatta tanulmányait, napjainkban az egyik legígéretesebb hazai zenész, aki nem csak fession gitározásban jeleskedik, hanem produceri tevékenységet is folytat, többek között ő hangszereli Nági dalait. Egyre többen figyelnek fel rá, idén nyáron olyan népszerű, fiatal előadókkal lépett fel a fesztiválokon, mint Manuel vagy Azariah.

Basszusgitár - Gudics Martin

Gudics Martin a Gudics fivérek egyik tagja, testvérével a Peet Project-ben is muzsikál és mindketten még sok más formációban. Martin a hazai Jazzélet egyik jeles, fiatal tehetsége, akiről a szakma nagyjai is elismerően nyilatkoznak.

Zongora - Horváth Joci

Horváth Joci sokak számára ismerős lehet a SzerencseSzombat és a Magyarország szeretlek! Műsorokból, ahol a zenekarok állandó billentyűse, de Freddie és Bari Laci oldalán is láthatjuk, halhatjuk őt muzsikálni.

Dob - Siklósi Bence

Bence a Kőbányai Zeneiskola elvégzése után azonnal belevetette magát a zenélésbe, saját maga is ír és hangszerel dalokat a dobolás mellett, jelenleg Kállay Saunders András és Bereczki Zoltán zenekaraiban szokott játszani.

Vokál - Eőry Attila

 

Attila hosszú évek óta a pályán lévő, eredetileg artista hivatást gyakorló énekes, gyönyörű hangú, különleges finom, zeneiséggel megáldott zenész, aki a jazz, a pop és a soul/rnb világában egyaránt otthon van. Pályája a jazz közegéből indult, Lakatos Ági is tanárai között volt, a kezdet kezdetén, és azóta sok-sok formációban és énekessel együtt lépett fel. Jelenleg saját AnnaElzával közös zenei projektjén az EEN Music-on dolgozik és mellette a Ruby Harlem állandó vokalistája.

Vokál - Dorothea Hildebrand

 

A német származású, különleges hangú Dóri sokféle zenei stílusban képviselteti magát, énekelt már pop slágert a Stinky Bugs zenekarral és Busa Pistával, de előadta Raul Midón, új-mexikói gitáros dalát is jazz feldolgozásban. Saját dalainak megalkotás mellett a Ruby Harlem állandó vokalistája.

MEGLEPETÉS VENDÉG:

Iván Szandra nemzetközileg elismert zongorista, énekesnő és zeneszerző. A világ legjobb könnyűzenei egyetemének választott, bostoni Berklee College of Music-on tanult ösztöndíjjal. Turnézott és lemezt adott ki a nagysikerű Budapest Bár zenekarral. Szandrát ‘A Dal 2019’ középdöntőjébe jutott Ruby Harlem zeneszerzőjeként és frontembereként ismerhette meg az ország, majd ez év tavaszán munkásságukat a szakma Fonogram-díjjal ismerte el. Azóta több kollaborációt is magáénak tudhat olyan művészekkel, mint Veréb Tamás, Király Linda, Charlie. Jelenleg Roy-al közös dalán dolgozik, és koncertezik a zenekarával.

Horányi Julival 2018-ban ismerkedtek meg. Azonnal kiderült közös a zenei nyelv amit beszélnek, ez a nagyon erős kötelék azóta is összetartja őket. Idővel a szakmai kapcsolat barátsággá nemesedett, a két énekesnő sokat lép fel együtt duó produkciójukkal, mellyel járják az országot és mindenhol nagy sikert aratnak, mert az a lazaság és szeretet, a zene iránti alázat és profizmus ami jellemző rájuk, minden őket hallgatóra nagy hatást gyakorol.

FELDOLGOZÁS DAL:

YOULI sok hazai apálytársának ismeri, hallgatja, szereti a dalait, egyik kedven formációja a Follow The Flow, így tőlük választott egy dalt, amit úgy döntött kifejezetten erre az Akusztik koncertre, a hagyományoknak megfelelően, zenekarával feldolgoznak. Az előadás különlegessége, hogy a Follow The Flow két markáns rapperének szerepét, itt az Akusztikban YOULI veszi át és a rá jellemző egyedi hangvétellel tolmácsolja a gondolataikat énekelve, nem pedig rappelve. Koncepció volt, hogy olyan dal legyen a feldolgozás, melynek eredeti előadója férfi és a műfaj, a stílus merőben más, mint amit YOULI képvisel, így lesz egy teljesen újragondolt és más értelemésben tálalt dal az eredetihez képest. YOULI vallja, hogy feldolgozni egy dalt akkor érdemes, ha hozzá tud tenni és többet mondani az átdolgozással, mint az eredeti szerző/előadó. Ha semmit nem tesz hozzá vagy inkább csak elvesz az új előadás, akkor a feldolgozásnak nincs értelme, jobb meghagyni eredeti formájában a dalt. A zenekar célja, ezt elérni a feldolgozással, hogy a hallgató úgy érezze, ezt a verziót legalább olyan szívesen hallgatja, mint az eredetit.


Esemény a facebookon

A helyszín