Holy Fuck (CA)

Holy Fuck (CA)

Holy Fuck (CA)
szeptember
3
szombat 20:00
Koncertterem

Holy Fuck (CA)

  • Elektronikus
  • Industrial
  • Rock

A zsenialitás, a komplett őrültség és a remek, táncos szórakoztatás határán mozog a torontói székhelyű elektronikus kollektíva, a Holy Fuck, amely lo-fi elektronikus zajzenét alkot kaotikus, Casio-vezérelt élő jelenléttel. A végeredmény: élvezetes káoszdiszkó!

Holy Fuck (CA)

  

A kanadai elektro-rock formáció, a Holy Fuck modern elektronikus eszközök nélkül játszik tánczenét, amelyek helyett hagyományos analóg rock hangszerelést, valamint nem szokványos eszközöket és gépeket használ. A csoport tengernyi elismerést kapott eksztatikus fellépéseiért, valamint felvételeiért, amelyeken a szemétdombot favorizáló esztétikumukat lenyűgöző dance-rock dalokká csiszolják. Miután debütáltak 2005-ös, saját névre keresztelt, Krautrock ihletésű jamekkel ihletett nagylemezükkel, a formáció hangzása hozzáférhetőbbé vált és szélsebesen terjedni kezdett. 

A torontói székhelyű elektronikus kollektívát, a Holy Fuck-ot 2004-ben alapította Graham Walsh és Brian Borcherdt. A "blip-hopperek" és a "kopottan öltözött Kraftwerk" Holy Fuck elkezdett lo-fi elektronikus zajzenét alkotni régi analóg zenei és nem zenei hangszerekkel, köztük egy 35 mm-es filmszinkronizálóval. Laptopok vagy más, a 21. század eleji elektronikus zenében megszokott hangszerek használata nélkül igyekeztek újjáteremteni kaotikus, Casio-vezérelt élő jelenlétüket albumaikon.

  

A Holy Fuck különlegessége, hogy a színpadon különféle elektronikus kütyükkel improvizálnak, amelyeket egy asztalon szétszórtak és szigetelőszalaggal összefogtak. A formáció rengeteget turnézott és közben dalokat írt, például a Dave Newfielddel (Broken Social Scene) és Owen Pallett-tel (Final Fantasy) való együttműködésükből készült albumukat Juno-díjra jelölték az év alternatív albuma kategóriában, és helyet kapott a kanadai Polaris Music Prize rövid listáján is. Az Enon egykori dobosa, Matt Schulz 2008-ban csatlakozott a felálláshoz, miközben a Holy Fuck egy jól sikerült turnét zárt az M.I.A.-val.

A teljes banda 2010-ben állt össze, amikor harmadik albumukat jelentették meg Latin címmel, amelyen elsőként Matt McQuaid basszusgitáros is szerepel. A korábbi erőfeszítéseiknél is magasabb és súlyosabb zeneszerzői értékekkel büszkélkedő album pozitív kritikákat kapott, és felkerült a Polaris Music Prize hosszú listájára. A csoport az album megjelenését követően folyamatosan turnézott, de egy 2014-es turné kislemezen kívül 2016-ig nem jelentek meg új felvételek. A Congrats, a Holy Fuck negyedik teljes albuma az év májusában jelent meg az Innovative Leisure oldalán. 2017-ben egy négydalos EP következett Bird Brains címmel. Tovább haladva a csiszolt produkció birodalmába, a Holy Fuck 2020-ban kiadta ötödik teljes estéjét, a Deleter-t; az albumon néhány vendégénekes is szerepelt, köztük a Hot Chip Alexis Taylor a "Luxe" című kislemezén.

Felállás:

Brian Borcherdt – billentyűs hangszerek, kütyük 

Graham Walsh – billentyűs hangszerek, kütyük 

Matt "Punchy" McQuaid – basszusgitár

Matt Schulz – dob


Linkek

A helyszín