Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Nové Soma

Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Nové Soma

Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Nové Soma
december
15
csütörtök 20:00
Koncertterem

Henri Gonzo és a Papírsárkányok, Nové Soma

  • Pop
  • Rock
  • Világzene, Népzene

Henri Gonzo és a Papírsárkányok tavasszal érkező nagylemeze előtt egy kislemez-bemutatóval veszi be az A38 Hajó színpadát. A város legújabb magyarul éneklő, irodalom felől közelítő melankolikus art-rock együttese egész estés koncerttel készül.

A Papírsárkányok hangzásvilága a magyar zenei szférában egyedülálló. Leginkább filmzenék hangszereléséhez hasonlítható, de mégis másképp szól, mint Henri első zenekara a Fran Palermo.

A formáció a covid időszakában, egy csöndes és borús januárban tette meg első lépéseit egy új magyar zenei vízió megvalósítása felé. Abban az időszakban Henri Gonzo, Farkas Zazie és Issiaga Camara hármasban kezdték el kibontani Henri korai dalötleteit egy, a budai várban található lakásban, ahol közel egy hónapig összezárva alkottak, miközben jobban megismerték egymást.

Néhány hónap kihagyás, utazások, költözések és újragondolások után Henriben egyre több dal kezdett el kirajzolódni. Idővel a jegyzetekből és a félötletekből elkezdtek összeállni a dalok.

2022 márciusában megjelent első daluk a ,,Tv Hangyák'' volt, amelyről Pajor Tamás is rendkívül jó ,,recenziót'' írt a zenekarhoz személyesen, majd egyből meghívást kaptak a Margó Irodalmi Fesztiválra, valamint a Kolorádó és a La Boum fesztiválokra, ősszel pedig felléptek a Pontoon és a Manyi színpadán is. Azóta két daluk is megjelent már, köztük az egyik egy Csoóri Sándor vers megzenésítve.

Ami valamikor még csak egy fél-ötlet volt Henriben - részben köszönhetően Simon Márton kortárs költővel való megihlető találkozásnak, és a sokáig húzódó karanténba zárt tehetetlenségnek -, idén télre meghozza első gyümölcsét, a kislemezt.

Ugyanakkor a zenekar teljes repertoárja meghallgatható lesz nagyzenekari felállásban a koncerten, az albumot viszont tavaszra ígérik!

És hogy kik vagy mik hatottak a zenekarra az első időszakában ?

Itt van néhány kulcsszó azoknak akik jobban szeretik így behatárolni a dolgokat pl.: a The Velvet Underground, a Kistehén: Ember A Fán albuma,

Balaton együttes, A.E Bizottság, Pajor Tamás...Csoóri Sándor költő, Nagy Márta Júlia költő, Petri György költő…Vaszary János festmények. Csavargások Nápolyban, velencei tavon talált lakatlan sziget, eper és áfonya bor, karantén-inszomnia, álom és rémálom naplók, gondolatok a fürdőkádban, rossz politika, modern pszichológia …

Az estét a jól ismert Nóvé Soma (Mordái, Middlemist Red) szóló produkciója nyitja meg, ezért érdemes korán érkezni!

  

  


A helyszín