Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, vendég: Indigó

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, vendég: Indigó

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, vendég: Indigó
szeptember
16
szombat 19:30
koncertterem

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, vendég: Indigó

  • Jazz

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik.

Első duólemezük, a Nyugat-Európában is nagy sikert aratott Lifelover után most mutatják be Tell Her című legújabb albumukat.

Az új lemez anyagát Harcsa Veronika zenei ötletei és szövegei nyomán közösen dolgozták ki, majd a végső hangzás megalkotásában a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman volt a kreatív munkatársuk.

A dalok rendkívül személyes ihletettségűek, és egyaránt hordoznak magukban mélységet, felszabadultságot és humort. A lemezbemutató koncertre ellátogató néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Indigó

Indigó különleges atmoszférájú, érzékeny, ugyanakkor élettel teli zenéje a modern jazzből és könnyűzenei műfajokból táplálkozik. Az ének és a hangszerek megszólalását élő elektronika egészíti ki, bensőséges, titokzatos és meglepetésekkel teli zenei világot alkotva. Az Indigó Palágyi Ildikó gyermekkori becenevéből vált alkotói névvé, ami a személyes hangvételre és a projekt céljára, az egységes zenei lenyomat készítésére egyaránt utal.

Indigó a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán diplomázott, jelenleg a mesterképzés végzős hallgatója. 2016 óta az ELTE-BGGYK zeneterapeuta képzésének óraadó tanára, ahol Ének pedagógia és improvizáció tárgyat oktat.

2015 tavaszán hívta életre saját dalait játszó formációját. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fellépői közé, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban és fesztiválokon. A zenekar ezen az estén mutatja be “Salt” című debütáló nagylemezét, mely először az A38 közönsége számára lesz kézbe vehető.

Felállás:
Palágyi Ildikó ‘INDIGÓ’ – ének, looper
Gyémánt Bálint – gitár
Bartók Vince – basszusgitár
Szabó Dániel Ferenc – dob

Galériák

  • Indigó
    Indigó
    2

A helyszín

koncertterem