Hangmás

Hangmás

Hangmás
november
13
szombat 20:00
Koncertterem

Hangmás

 • Punk
 • Rock

After many years, Hangmás will be on stage again on November 13 for an evening! Suggestive stage appearance, noise and chaos, unusual effects, twisting drum / bass beats, scratched guitars and a carpet synthesizer, and on top of all that are the slogan-like lyrics of the singer / frontman.

A Fekete Zaj és a New Beat bemutatja: Hangmás az A38-on!!!Hangmás

Funeral partyk - végtelen éjszakák: szuggesztív színpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szőnyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben felfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs-rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.

A zenekar 2007 októberében adta ki bemutatkozó albumát Funeral Party Budapest címmel, amit a kritika és az egyre növekvő közönségük is nagy lelkesedéssel fogadott.

2008 októberében kezdték el második lemezük, a Valaki ma este megsérülhet felvételeit, melynek lemezbemutató koncertje 2009. október 8-án volt az A38 hajón, Péterfy Bori vendégszereplésével. Ezt beharangozva jelent meg a 4 számos Plastic Tracks EP, amire Karányi Dani, a Headshotboyz és Kőváry Péter (Neo) készítettek remixeket. A második lemez tekinthető az első folytatásának is, de élesebb, hidegebb hangulatú, a számok pedig nyersebbek és durvábbak. A Valaki ma este megsérülhet a hajnali órákban játszódik, amikor mindenki az utolsókat rúgja. A szövegek az elmúlt év személyes élményeit dolgozzák fel: központi téma itt is a második, a rejtett, a titkos éjszakai élet, a szélsőséges érzelmek, illetve az azok hiánya felett érzett tanácstalanság, zavar.

A zenekar 2011 nyarán vette fel harmadik lemezét a Metropol Stúdióban, Sándor Dániel irányításával, aki a produceri feladatokat is vállalta. A Ragadozó 2011. október 7-én került a boltokba és aznap telt ház előtt mutatták be az új dalokat a Merlin Színházban. A Hangmás volt az utolsó zenekar, aki felkerült a kultikus zenei magazin, a WAN2 címlapjára, a megszűnése előtt. Az őszi turné során az új lemezt bemutatták a legnagyobb vidéki városokban és Bécsben is, tavasszal pedig két koncertet adtak Belgrádban és Erdélyben.

A zenekar negyedik, cím nélküli lemeze 2013. október 7-én jelent meg és a 9 számos albumot teljes egészében elsőként október 11-én mutatták be a Corvintetőn. A korábbi kirakat koncert után, 2014 tavaszán a zenekar bizarr koncertet adott egy striptease bárban, Budapest belvárosában, ahol ráadásul klipet is forgattak a Laura Palmer című számhoz.

2015-ben a zenekar felfüggesztette a működését és azóta csak egy alkalommal, 2017-ben, a Funeral Party Budapest 10. évfordulóján álltak újra együtt színpadra. Most a Rest in Parties válogatás vinyl megjelenését követően a zenekar egyetlen koncert idejére újra összeáll és november 13-én az A38 Hajón játssza el kultikus dalait.


Diszkográfia

Freak Show EP (2006)

Funeral Party Budapest (2007)

Plastic Tracks EP (2009)

Valaki Ma Este Megsérülhet (2009)

Ragadozó (2011)

Hangmás (2013)


A zenekar tagjai

Minda Endre – ének
Molnár Kata – szintetizátor
Kabai Gergely – basszusgitár
Török Gergely – dob
Pogár László – gitár
Paul Schiessler – gitár


  

  

  


Videók

Linkek

Galériák

 • Hangmás
  2
 • Hangmás, Broke (DK)

  19
 • Hangmás

  29
 • Hangmás

  24
 • Joycut (IT), Purist (SK)

  19

A helyszín