Hang Massive (UK/SE)

Az "ufóserpenyő" hang nevű hangszer világhírű mesterduója érkezik az A38 Hajóra, hogy egy elképesztő zenei gyógyutazásra vigye közönségét. 

Hang Massive (UK/SE)

Láttál már elképesztő finomságú simogató üveges hangokat kiadó ufó-serpenyőn játszó fiatalokat? Nos, ők a hang nevű, acélból készült ütőhangszeren játszanak, amely két egymással összeragasztott gáznitrált acél gömbszeletből áll. Az először Svájcban készített hangszert több éves kutatás és akusztikus kísérletezések után építették meg a világ különböző tájairól származó érdekes hangszereinek tanulmányozása után (gong, gamelán hangszerek, ghatam, harangok, steeldrum). Hangja a terápiák révén itthon is ismert hangtálakéra emlékeztet.

A hang hangszernek egyik legnevesebb mesterei az a duó, amely 2011-ben kitett magáról egy videót Once Again címmel, amelytől az őrület gombnyomásra beindult, s már huszonkét millió felett tart, s nemcsak a duót tette világhírúvé, hanem a hangszert is, amelynek azóta rajongói klubjai vannak a világ minden táján.

A két hangon játszó tagja a formációnak Danny Cudd és Markus Offbeat, akik az indiai Goában ismerkedtek meg egymással, ahol a hangszer azonnal úgy összekötötte őket, hogy azóta együtt muzsikálnak és élnek, éllandó zen eszerzésben és kísérletezésben töltik napjaikat, s újabbnál újabb felvételeuiken az éteri hangokat adó hangszereik kiegészülnek más hangszerekkel is, vendégművészekkel, s új felfogásokkal.

A Hang Massive duó mára igazi világsztár formációnak mondható, akik világkörüli turnéjukon érkeznek Oroszország, India, Ausztrália, Új-Zéland és a világ legelképesztőbb helyei után Budapestre. Zenéjüket már számos egyetemen tanítják, s meditációs módszerekhez széleskörűen használják.

Sikerük titka abban rejlik, hogy nagy ívű kompozícióik egyszerre működnek popdalokként és összetett, kifinomult, kortárs zeneszerzeményekként, amelyekben a zened sokrétűsége és a megszólalás finomsága magával ragadja még a legínyencebb hallgatót is.    

 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.