A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel az A38 Hajó teljes területén kötelező a maszk viselése, kontaktmentes hőmérővel véletlenszerűen ellenőrizzük látogatóink testhőmérsékletét.
Az új nyitvatartási szabályok értelmében a Hajó minden nap 23:00-kor bezár.

Halott Pénz

Halott Pénz

Halott Pénz
október
30
péntek 20:00
Koncertterem

Halott Pénz

 • Pop

Marsalkó Dávid rajongásából Frank Zappa, a Beastie Boys és The Notorious B.I.G. iránt előbb szólóprojekt született a pécsi belvárosban, majd évekkel később hétfős élőzenekar, amely az elmúlt években folyamatos listás helyezésekkel, és több száz koncerttel bizonyította, hogy 2020-ban az ország egyik legnépszerűbb zenekaraként tartják számon.

Esemény a facebookon

Halott Pénz

Marsalkó Dávid rajongásából Frank Zappa, a Beastie Boys és The Notorious B.I.G. iránt előbb szólóprojekt született a pécsi belvárosban, majd évekkel később hétfős élőzenekar, amely az elmúlt években folyamatos listás helyezésekkel, és többszáz koncerttel bizonyította, hogy 2019-ben az ország legnépszerűbb zenekaraként tartják számon.

“Akik a Feneked a gyengémnél kinevettek, azok Instán azóta bekövettek” – így hangzik az önreflexió az Otthon sorai közt, és valóban az egyik legformásabb női testrész rímbe szedett dícsérete hozta meg az első robbanást, amely aztán a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok-lemezben forrt albumszintű egésszé.

2013 őszén már teljesen élőben szólalt meg az albumbemutató az A38-on, a zeneipar érdeklődését pedig az MR2 Akusztikban, az Elevenben és az első Nagyszínpad versenyben való szereplés jelezte. A másfél szobás pécsi albérlet falai közt született lemez végül elnyerte a legjobb rap vagy hip-hop kiadványnak járó Fonogram-díjat, többek közt olyan felvételeknek hála, mint az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala, vagy a Minden szobába kell álom. Ezt az elismerést egy évvel később a Valami van a levegőben című dal kapcsán két kategóriában is átvehette a zenekar. A zsűri az év rap vagy hip-hop felvételének, míg az MR2 Petőfi Rádió hallgatói az év dalának választották, a Halott Pénz eddigi egyik legnagyobb sikerét, ami jelenleg 33 millió megtekintés felett jár a Youtube-on. 

A stúdió- és próbatermi munka mellett a zenekar évente közel száz koncertet ad, és igyekszik időről-időre megújuló, egyre erősebb látványvilággal rendelkező színpadi produkcióval meghálálni közönségének az országszerte teltházas fellépéseket. A Halott Pénz elsőként játszhatott három egymás utáni napon teltház előtt az Akvárium Klub nagytermében 2015-ben.

Az említett hazai, és külföldi (London, Pozsony, Erdély, Szerbia) koncertek közben készült, és jelent meg végül 2016 áprilisában a legutóbbi Halott Pénz-album, Ülni.Örülni.Megőrülni. címmel. Ezen szerepel a zenekar eddigi egyetlen feldolgozása a Darabokra törted a szívem, amely vezette a hazai rádiós játszási listát, több mint 32 millió megtekintést jegyez a Youtube-on, az első Petőfi Zenei Díj átadásán pedig az év dalának választották. Fellépése után a Halott Pénz a Volt Fesztivál nyitónapjáról még további három díjjal távozhatott, az év együttesének, az év videoklipjének és az év albumborítójáért járó szobrocskákkal. Utóbbi kategóriában a Wellhelloval közösen jegyzett Emlékszem Sopronban diadalmaskodott, ami a Volt Fesztivál történetének első himnusza, és a dal sikere nyomán mindkét zenekar polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Sopron városának népszerűsítéséért.

A turnék végtelen élményeit és a zenekari mindennapokat a Fűrész Zsolt által rendezett Majd című videó foglalta össze, az Élnünk kellett volna című dalhoz forgatott kisfilm koncepciója pedig a szabadság, és az életigenlés köré szerveződik.  Az egyik legnagyobb kedvenc Halott Pénz-klip képsorai Pécsett játszódnak, ahol a zenekar az Otthon című dalához forgatott videót, felkeresve szülővárosuk számukra fontos, meghatározó helyszíneit. 2017 nyarán többek közt olyan hazai fesztiválok headlinereként lépett színpadra a zenekar, mint a Fishing On Orfű, a Volt Fesztivál, a Balaton Sound, a Campus- vagy a Strand Fesztivál. A nyár egyik kiemelkedő pontja pedig biztosan a Sziget Nagyszínpada volt augusztusban, ahová második alkalommal térhet vissza a Halott Pénz, két héttel a szeptember elsejei Budapest Park nyárzáró előtt.

A 2018-as évet a zenekar egy 3 állomásos, teltházas aréna turnéval kezdte: Győrben, Debrecenben és Budapesten. Egy 10 napos erdélyi turné után a nyarat többek között olyan fesztiválok nagyszínpadain töltötték, mint a VOLT, Balaton Sound, Campus, EFOTT, Sziget, SZIN és a Strand. A Budapest Parkot már hetedik alkalommal töltötték meg teljesen és évközben olyan dalok jelentek meg, mint a Valami Amerika 3-ban is elhangzó Mindenre ráveszel és a közönségkedvenc Hajtól szívig. A szeptembert egy különleges buszos turnéval zárták, Egerben, Veszprémben és Budapesten is egy busz tetején adtak koncertet. Az évzáró pécsi sportcsarnok fellépés előtt pedig még a Londonban és Bécsben élő rajongóikat is meglepték egy klubkoncerttel.

A 2019-es év első koncertjeire egészen áprilisig kellett várni, de még a turné előtt megjelent a zenekar új száma, az Amikor feladnád, ami azóta a közönség legnagyobb kedvence és a koncertek kihagyhatatlan eleme lett. Május 17-én már 8. alkalommal töltötték meg a Budapest Parkot, ráadásul a koncertre több mint fél évvel előre nem lehetett már jegyet kapni. A VOLT Fesztiválra egy különleges 15 éves születésnapi műsorral készültek, olyan vendégek társaságában, mint Rúzsa Magdi, a Wellhello, Papp Szabi, Mentha és Bérczesi Robi. A nyári fesztiválok után az évvégi ünneplésre készülő zenekar december 26-án Pécsen a Sportcsarnokban, december 29-én pedig Budapesten az Arénában zárja a jubileumi évet.

Linkek

Galériák

 • Halott Pénz
  1
 • Halott Pénz (születésnapi koncert), BeatKOHO

  18
 • Mary Popkids lemezbemutató koncert, Halott pénz

  72
 • BeatKOHO

  17

A helyszín