Hajdu Klára Quartet

Hajdu Klára Quartet

Hajdu Klára Quartet
január
20
hétfő 13:00
Koncertterem

Hajdu Klára Quartet

  • Jazz

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A jazzma.hu, az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2018-ban újra az év énekesnőjének választották. Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawában, Torontóban, Oslóban, Párizsban, Londonban, Glasgowban, Rómában, és folytathatnánk a sort.

Saját  quartetjét 12 éve alapította. Eddig két lemezük jelent meg, melyeket  mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. Dalaikat a  magyar jazz csatornák mellett már holland és német országos rádiók is  műsorukra tűzték. 2013-ban jelent meg első albumuk "Come with me" címmel, rajta saját szerzemények mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival. 

2015-ben mutatták  be teltház előtt "Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című  lemezüket, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. A  korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz  standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai  trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. A szakma "Az év hazai  jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején. 

2019 megújulást hozott a quartet életébe, hiszen a nagyszerű Cseke Gábor lett a zenekar zongoristája.

Klárára  dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen "You're Gonna Rise" című  szerzeményét, melyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, "A Dal2019" szakmai  zsűrije beválogatta a legjobb 30 dal közé.

Idén  októberben megjelent Klára első magyar nyelvű saját szerzeménye, a  "Nyár" amelyben Szakonyi Milán gitáron és Fekete-Kovács Kornél  szárnykürtön közreműködött.

A quartet jelenleg legújabb lemezének dalain dolgozik, amelynek megjelenését 2020-ra tervezik.

Hajdu Klára - ének
Cseke Gábor - zongora
Soós Márton - nagybőgő
Hoff Marcell - dob   

Esemény a facebookon

A helyszín