Zenére éhesen? Koncert+vacsora az A38 Hajón 2017

A38 Születésnap: Gorilla Biscuits (US)

Áprilisban túlzás nélkül történelmi jelentőségű klubkoncertre kerül sor az A38 Hajó születésnapi hétvégéjén, hiszen végre Budapestre jön a hardcore/punk történetének egyik legnagyobb hatású zenekara, az idén 30 éve megalapított Gorilla Biscuits. A méltán hiánypótló eseményre a készlet erejéig exkluzív bundle-jegyek is kaphatók, amikhez egy különleges pólóminta és poszter is jár, de így is érdemes lesz sietni a jegyváltással, hiszen borítékolható a teltházas stagediving-örömünnep a Start Today időtlen, örökérvényű dalaira.

Alkalmi vacsoraajánlatunk:

Parajjal és Nameco gombával töltött burgonyacsónak

Ez a program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Gorilla Biscuits (US)

Ha van zenekar, aminek minden tagja alapjaiban határozta meg egy szubkultúra jelenét és jövőjét, az biztosan az 1987-ben életre hívott Gorilla Biscuits volt: a CBGB’s vasárnapi matinéi jóvoltából alakult formáció alapjaiban járult hozzá a hardcore/punk megújulásához és hangzásbeli felfrissüléséhez. Első demó utáni dalukra, a Better Than Youra egyből felfigyelt a hardcore/punk fellegvár Revelation Recods, a méltán legendássá vált Demo2 falai között rögzített bemutatkozó anyagra pedig a hasonlóképp kultikus Don Furyt nyerte meg a zenekar producernek, aki nélkül a Sick of It All, a Shelter, az Agnostic Front vagy a Quicksand sem teljesedhetett volna ki – mindezek szolgáltak garanciaként a nemzetközi áttörésre.

Lelkesedésük jóval túlmutatott a műfajbeli lehetőségeken – Alex Brown a Schismmel alapjaiban határozta meg a fanzine-ok jövőjét, Walter Schreifels bármihez nyúlt bármilyen műfajban az énekes-dalszerzőtől kezdve a post-hardcore-ig, az arannyá vált, a Civarelli által vezetett jogutód CIV pedig évtizedekre megalapozott a dallamközpontú punk rocknak és hardcore-nak. Mindennek a Gorilla Biscuits sokszínű és karakteres, a punk rockból és a youth crew hagyományokból egyaránt merítő zeneisége lehetett az alapja, amiben minden generáció mindmáig megtalálja saját magát.

A Gorilla Biscuits legutóbb tavaly tavasszal járt Európában a Together Fest főzenekaraként, ahol a Modern Life Is Wart, a Miles Awayt, valamint a februárban az A38-ra eljutó Touché Amorét vitték magukkal Nyugat-Európa klubjaiba, látható hangsúlyt helyezve az utánpótlás szerepére, most azonban egész estés programmal, teljes értékű főzenekarként látogat először Magyarországra a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulópontjának ikonikus formációja az A38 Hajó 14. születésnapján.

Tagok
Anthony Civarelli (CIV) - ének
Walter Schreifels (Quicksand, Youth of Today, Rival Schools, stb.) - gitár
Arthur Smilios (Underdog, Token Entry, CIV) - basszusgitár
Alex Brown (Side By Side, Project X) - gitár
Luke Abbey (Warzone, Judge) - dobok

Lemezek
Where the Wild Things Are (válogatás, Revelation), 1989
Start Today (Revelation), 1989
New York City Hardcore: The Way It Is (válogatás, Revelation), 1988
Gorilla Biscuits 7” (Revelation), 1988
New York City Hardcore: Together 7” (válogatás, Revelation), 1987
Demo (99 Records), 1987

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.