The Gigiz, 21 vek (MK), Soviet Monday

The Gigiz, 21 vek (MK), Soviet Monday

The Gigiz, 21 vek (MK), Soviet Monday
november
15
szerda 20:00
orr stúdió

The Gigiz, 21 vek (MK), Soviet Monday

  • Rock

The Gigiz

   

Két dudás talán nem, de két énekes-gitáros egész jól még megfér egy csárdában - ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Libertines után végre itt egy új magyar formáció is, amelyben két egyformán karizmatikus frontember vezeti az együttest. A The Gigiz válaszolgatós énekei ráadásul nem is akármilyen háttérzenével párosulnak: egyszerre ellenállhatatlanul dallomos és hangos, néhol shoegaze-es, néhol stoneres indie rock-kal. Leginkább a korai Blood Red Shoes-ra emlékeztet, de a sok szóló és a stoner elemek energikussá és igazi veretős rockzenévé teszik.

Sziszák Imre és Nagy Tibor mögött a Korai Öröm alapító Csányi Viktor dobol, akivel Imre korábban a Kösz Vityában már zenélt. Őket egészítette ki a Nyolcadikosok ex-frontembere, Nagy Tibor. Imre és Tibor párbeszédszerű szövegeiben csajok és sci-fi keveredik, amiket együtténeklős dallamok tesznek emlékezetessé. Az album egy különleges helyszínen, a Zengőkert stúdióban készült, valósággal a semmi közepén, vadregényes körülmények között. A helyszín tulajdonosa és egyben a lemez masterelésért felelős Bánházi Gábor volt, az Óperentzia és Dust (43) dobosa. 

Felállás:

Gitár/basszus/ének – Nagy Tibor

Gitár/ének – Sziszák Imre

Dob – Csányi Viktor

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7E0G9nUWYJpyosshXEKfwR?si=jQURhR2-Rkqq1vebwr4mkQ

Youtube: (45) The Gigiz - YouTube

Bandcamp: Don't need your love, but I love your smell | the gigiz (bandcamp.com)

21 vek (MK)

A macedóniai Szkopjeból érlezik a 21 Vek trió, amelyben a szkopjei underground színtér három jól ismert alakja játszik: Vasko Atanasoski (Bernays Propaganda, XaXaXa, FxPxOx), Rade Jordanovski (FxPxOx) és Deni Krstev (Fonija, Bernays Propaganda).

A 21vek („21. század”) a poszt-punktól a hagyományos macedón népzenéig terjedő skálán mindent bevet színes hangzásának eléréséhez.

A bandának három albuma jelent meg: „1”, „2” és „Si nacrtav zivot” („Életet rajzoltam magamnak”).

A 21 Vek 2018 óta tevékenykedik a helyi színtéren. Számos turnén játszottak szerte a Balkánon, valamint felléptek különböző hazai és külföldi fesztiválokon.

Soviet Monday

A koncert a LivEurope támogatásával valósult meg./Concert realized with the support of the LivEurope.

Esemény a facebookon

A helyszín