Gary Moore Emlékest 2018

7. Nemzetközi Gary Moore emlékkoncert

A Gary Moore nemzetközi rajongói klub immár hetedik alkalommal rendezi meg a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő emlékestet, melyen külföldi és hazai tisztelői elevenítik fel legismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.

Gary Moore emlékest 2018

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.

Egyszerű, de a legjobb!

Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten, a koncertnek már hagyományosan otthont adó A38 Hajón találkoznak tisztelői és rajongói, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak emléke és zenei hagyatéka előtt. Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek a résztvevők, vendégek. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, aki idén saját zenekarával érkezik. A tavaly megismert fiatal angol gitáros Ben Poole is visszatér, csakúgy mint az Emlékestek állandó fellépője, Harrisen Larner-Main. Új vendégként üdvözölhetjük majd Németországból a kiváló blues-rock gitárost, Marcus Deml-t.

Hazánkat az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig illetve a szintén minden évben fellépő, már rutinos Vámos Zsolt képviseli majd, és további remek hír, hogy a nemzetközi megemlékezés kedvéért hazalátogat Tommy Katona is, aki 2007 óta Amerikában zenél. További zenekarok és vendégek is csatlakoznak még (részletek hamarosan!). Már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, bő három órás gitárorgiával, valamint megannyi felejthetetlen dallal emlékezünk majd Gary Moore, az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros/dalszerző életére és munkásságára.

Az este menetrendje:
19:00 - Kapunyitás
20:00 - Műsorkezdés (a program várhatóan ~23.00-ig tart, rövid szünetekkel)

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.