Gary Moore Emlékest 2017

Gary Moore Emlékest 2017

Gary Moore Emlékest 2017
április
3
hétfő 20:00
Koncertterem

Gary Moore Emlékest 2017

6. Nemzetközi Gary Moore emlékkoncert

  • Blues
  • Rock

Gary Moore 65. születésnapjának előestéjén, a nemzetközi rajongói klub immár hatodik alkalommal rendezi meg a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő emlékestet, melyen külföldi és hazai tisztelői elevenítik fel legismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.

A koncerthez ajánlott alkalmi vacsoránk:

BBQ csirkeszárny pikáns szósszal, kevert salátával és sült burgonyával

Gary Moore emlékest 2017

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.

Egyszerű, de a legjobb!

Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten, a koncertnek már hagyományosan otthont adó A38 Hajón találkoznak tisztelői és rajongói, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak emléke és zenei hagyatéka előtt. Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek a résztvevők, vendégek. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, a kiváló finn gitáros, Ben Granfelt, valamint a szinte a szemünk előtt felnőtté váló angol énekes Harrisen Larner-Main. Új vendégként üdvözölhetjük majd a fiatal gitáros-énekes Ben Poole-t, és az Írországból érkező The Pat McManus Band csapatát.

Hazánkat az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig illetve a szintén minden évben fellépő, már rutinos Vámos Zsolt képviseli majd, de további zenekarok és vendégek is csatlakoznak még (részletek hamarosan!). Már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, bő három órás gitárorgiával, valamint megannyi felejthetetlen dallal emlékezünk majd Gary Moore, az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros/dalszerző életére és munkásságára.

Idén is velünk tart Henrik Freischlader, napjaink egyik legkiemelkedőbb blues-rock gitárosa, egyúttal a hazai blues közönség és gitáros szakma egyik nagy kedvence, aki már számtalan alkalommal bizonyított az A38 Hajó színpadán. Ezúttal különleges meglepetéssel is készül az Emlékest kapcsán.

Fellépő vendégek, zenekarok:
Cliff Moore - gitár, ének
Henrik Freischlader - gitár, ének
Ben Granfelt - gitár, ének
Ben Poole - gitár, ének
The Pat McManus Band
Harrisen Larner-Main - gitár, ének
VoluMen
Somogyi Remig - gitár
Vámos Zsolt - gitár
…további meglepetés vendégek!

Az este menetrendje:
19:00 - Kapunyitás
20:00 - Műsorkezdés (a program várhatóan ~23.30-ig tart, rövid szünetekkel)

Galériák

  • Gary Moore emlékest 2017
    Gary Moore emlékest 2017
    9

A helyszín