Front Line Assembly (CAN), Die Krupps (DE)

Augusztus 31-én igazi industrial/EBM ünnep lesz az A38 Hajó koncerttermében, hiszen a műfaj két legendája, a német Die Krupps és a kanadai Front Line Assembly közös turnéja látogat majd el Budapestre.

Die Krupps (DE)

A gyári zajok, a fémes csörgésű elektronika, a feszes szintitémák és a metalos komorság hívószava közel negyven éve jelent egyet a düsseldorfi Die Krupps hagyatékával, amin olyan produkciók nőhettek fel az elmúlt évtizedekben, mint a Rammstein vagy az Oomph!. A minden értelemben műfajteremtő zenekar négy év után tér vissza Magyarországra, hogy életművének minden állomásából, hőskorszakából és kísérletezős periódusaiból egyaránt válogathasson. A kilencvenes évekre már világhírűvé vált, és addigra egy egész zsánert saját képére formáló zenekar Bill Leeb zenekarával, a Front Line Assembly-vel tér vissza, akik a kilencvenes években remixeltek is 'Krupps dalokat, és azóta is többször keresztezték egymás útjait.

Front Line Assembly (CAN)

A Skinny Puppy első négy éve után kiváló énekes-billentyűs egészen új színt hozott az industrial világába mind az FLA atmoszférájának, mind dalszerzői-produceri jelenétének köszönhetően. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a kilencvenes években a független kiadóktól az MTV rotációig, Billboard-slágerlistákig és a Quake III soundtrackjéig jutó zenekar hamar az A-listás előadók és fesztiválheadlinerek között találta magát, miközben a tagok maguk is aktívan hozzátettek ahhoz, hogy az ipari ridegségű, nagyvárosi magányt megelevenítő atmoszféra új utakat törjön magának. Rhys Fulber produceri és billentyűs jelenléte a Fear Factory, a Paradise Lost, a Mindles Self Indulgence vagy épp a Nailbomb egyes lemezein alapjaiban adtak új löktetet a szubkultúra határfeszegetéseinek, egyben a metal és elektronika határterületeinek összefésülésének.

Augusztus 31-én pedig, több évnyi várakozás után mindkét zenekar teljes értékű koncertet ad majd a műfaj rajongóinak az erre legalkalmasabb ipari helyszínen, az A38 Hajó koncerttermében. 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.