Éttermünk ma 15 órakor zàr.

Freakin' Disco, TooT Ensemble (CZ)

Freakin' Disco, TooT Ensemble (CZ)

Freakin' Disco, TooT Ensemble (CZ)
március
25
szombat 19:20
Koncertterem

Freakin' Disco, TooT Ensemble (CZ)

  • Jazz
  • Pop
  • Rock
  • Világzene, Népzene

Freakin' Disco

  

TooT Ensemble (CZ)

A TooT Ensemble egy fúvószenekar, amely túltesz minden elváráson: egy kilenctagú zenekar, amely instrumentális tánczenét játszik. Ezt az ambiciózus projektet a világjárvány közepette indította útjára David Lomič szaxofonos-harmonikás (Tygroo, Nerez&Lucia) és a multiinstrumentalista Robert Fischmann (Neřež, Bran), akik mindketten tapasztalt zenészek.

A TooT Ensemble különféle EDM-stílusokból merít ihletet, valamint olyan hasonló gondolkodású bandákból, mint a Meute, a Moon Hooch vagy a Too Many Zooz. Feldolgozásokra, koppintásokra azonban ne számítson senki – valamennyi szűmuk eredeti. A csapat hangzását hattagú rézfúvós szekciója és kíméletlen dobos trojkája határozza meg. Az övék egy bővelkedő, kiemelkedően táncolható zene, minden korosztály, vallású és színű ember számára.

Freakin' Disco

„A zenéjüktől a két füled közt végtelenné tágul az univerzum, és megérted Einsteint. Megérted, milyen lehet az a száguldás, amikor lelassul az Idő, és ott pulzál a tenyeredben. Tökéletes összjáték.”

(Kárpáti Péter, dramaturg)

„A Freakin' Disco olyan labirintusba vezet minket, amiből nem akarunk kitalálni. Már nem is kell Ariadné fonala, közeleg a Minotaurusz, hátunk mögött becsukódott az ajtó, és táncolni van kedvünk.”

(Latorczai Balázs, Szimpla kert)

A Freakin’ Disco félúton van a jazz és a techno között, Thelonious Monk és a The Chemical Brothers együtt zenélnek. Koncertjeik elemi ereje magával ragad és kirepít az űrbe. Játszottak többek között a Sziget, Ozora, Művészetek Völgye és Bánkitó fesztiválokon, Dániában a Slaughterhouse Fesztiválon, Angliában, Németországban, az Óperentzia, a Zagar és a Korai Öröm előzenekaraként és meghívást kaptak a 2018-as MENT Showcase fesztiválra Ljubljanába. A zenekar szerzett zenét színházi előadásokhoz, divatbemutatóhoz és a Fővárosi Nagycirkusz előadásához is.


Videók

Linkek

Galériák

  • Elektro Guzzi & Polybrass (AT) - lemezbemutató, Freakin' Disco

    25

A helyszín