Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt határozatlan ideig halasztásra kerülnek a programjaink. Részletek

Fran Palermo Year Of The Rat - Chinese New Year Party

Fran Palermo Year Of The Rat - Chinese New Year Party

Fran Palermo Year Of The Rat - Chinese New Year Party
február
7
péntek 20:00
Koncertterem

Fran Palermo Year Of The Rat - Chinese New Year Party

 • Pop
 • Rock

Február 7-én a kínai új évre húzza fel a tematikát az  A38 Hajón egy lampionokkal és rizsszedő kalapos "rockandrollerekkel" teli színpadon a Fran Palermo.

 2O2O a Kínai zodiákus naptár szerint a Yin-Fém Patkány éve lesz, de mit is jelent ez? 

 "...A  kínai horoszkóp – mely a Han Dinasztia fennállása alatt alakult ki –  több mint 2OOO éves. Három elemből áll össze: a Yin-Yang pár egyikéből,  az öt elem valamelyikéből, illetve 12 állatövi jegyből. 

 A  12 évből álló ciklus 2O19-ben ért véget a Föld Disznó évével, a 2O2O-as  évvel egy új ciklus kezdődik, melyet az úgynevezett Yin-tendenciájú  patkány alakja vezérel. Általánosan elmondható, hogy a kínai horoszkóp  szerint a Patkány éve fokozott szórakozást, lazítást, utazásokat fog  magával hozni és a remény érzését. A patkányhoz hagyományosan a bőséget  és a jólétet is kötik a kínaiak, ezért az év sokak számára anyagi  biztonságot és növekedést hozhat. Sőt, furán hangzik, de a patkány  már-már istenszerű alak volt az ősi kínaiak szemében mely az  intelligenciát jelképezte számukra." 

A harmadik nagylemezén Londonban dolgozó zenekar műsora mégtöbb új dallal bővül és egy különleges előzenekarral.


Galéria

Fran Palermo

A Fran Palermót 2011 végén alapította a karibi Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapesten. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát, és hűséges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

Első stúdiófelvételükkel, az Arizonával 2011 végén jelentkeztek, melynek köszönhetően Takács Zoltán „Jappán” is felfigyelt a zenekarra. Soron következő Museum of Clouds (2012) és Natural Cash (2013) című kislemezeiken producerként segítette a csapat munkáját. 2013-ban a zenekar frontembere, Henri Gonzo Angliába költözött, így a csapat egy másfél éves alkotói szünetet tartott. Ezalatt az időszak alatt csak alkalmi fellépéseik voltak, majd 2014 őszétől az újbóli folyamatos koncertezés mellett megjelentették Sun in Splendour című harmadik kislemezüket is. A trópusi jungle-rock hangulatú EP a Fran Palermo 2015 májusában érkezett cím nélküli első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38-on. Azóta a zenekar megfordult az összes jelentősebb hazai fesztiválon, szerepeltek az Index dalversenyének döntőjében, illetve a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóban a csapat kapta a legmagasabb zsűri szavazatot. A Fran Palermot 2016-ban az év felfedezettjének választották a Petőfi Zenei Díjátadón, majd egy évvel később ugyanitt már a ‘Legjobb Zenekar’ kategóriájában jelölték őket.

Alig egy évvel debütáló nagylemezük után, 2016 májusában jelent meg Razzle Dazzle című albumuk, az eddiginél is sokszínűbb, változatosabb, műfajokon átívelő dalokkal, és helyet kapott szinte az összes év végi albumlistán a magyar médiában. De 2017 is tartogatott újat a rajongók számára, hisz ősszel megjelent a banda új kiadványa, a Bonerider, melyen a négy angol dal mellett helyet kapott egy régi klasszikus is - a Holdvilágos, a zenekar rég várt első magyar dala. A legnagyobb fesztiválok, mint a Sziget Fesztivál vagy a Volt Fesztivál visszatérő vendégei, de felléptek a Telekom Electronic Beats Festivalon, a 2016-os Budapest Showcase Hubon (BUSH), a 2017-es Holland Eurosonic Noorderslag, Dél-Koreában a Zandari Festa showcase-n illetve olyan művészeti központokban, mint a MÜPA vagy a Trafó. Nemrég pedig a régió egyik legnevesebb showcase-ére, a Ljubljanai MENT-re is meghívták a zenekart. A Fran Palermo célja, hogy Magyarországi sikerei után Európa más országaiban is megmutathassák zenéjüket. 2020 tavasszal jelenik meg a zenekar harmadik nagylemeze, melyet a londoni ToeRag studióban rögzítenek Liam Watson Grammy-díjas producer vezetésével.


Linkek

Galériák

 • Fran Palermo, Tape Delay, Grizzly Vibration

  2017. május 19.

  37
 • Fran Palermo lemezbemutató, The nobody elses

  2016. május 13.

  11
 • Rakéta Fesztivál nyitóest: Makrohang, Kaktus, Fauno Pera, Camo Koala

  2015. július 20.

  11
 • Bored Nothing (AU)

  2014. szeptember 13.

  22
 • Haight-Ashbury (UK), Fran Palermo

  2013. május 15.

  44
 • We Are Rockstars lemezbemutató, Fran Palermo,

  2013. április 18.

  26
 • Mary Popkids, Ivan & The Parazol

  2013. január 25.

  73
 • 30Y + Palinkas Tomi & Egyedi Peti

  2012. december 30.

  52
 • Állatok Farsangja - Mary Popkids, Kistehén

  2012. március 2.

  74
 • VIZA (US)

  2012. január 31.

  38
 • Hangmás

  2012. augusztus 25.

  24

A helyszín