Fran Palermo

Szédületes koncertet ad újfent a közkedvelt Fran Palermo formáció, amely továbbra is töretlenül halad előre a legnemesebb Rock & Roll, Tropical és Indie Rock hagyományok útján!

Fran Palermo

A Fran Palermót 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapes-ten. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerez-ve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – ma-gyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúráju-kat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát, és hű-séges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

Első stúdiófelvételükkel, az Arizonával 2011 végén jelentkeztek, melynek köszönhetően Takács Zoltán „Jappán” is felfigyelt a zenekarra. Soron következő Museum of Clouds (2012) és Natural Cash (2013) című kislemezeiken producerként segítette a csapat munkáját. 2013-ban a zenekar frontembere, Henri Gonzo Angliába költözött, így a csapat egy másfél éves alkotói szünetet tartott. Ezalatt az időszak alatt csak alkalmi fellépéseik voltak, majd 2014 őszétől az újbóli folyamatos koncertezés mellett megjelentették Sun in Splendour című harmadik kislemezüket is. A trópusi jungle-rock hangulatú EP a Fran Palermo 2015 májusában érkezett cím nélküli első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38-on. Azóta a zenekar megfordult az összes jelentősebb hazai fesztiválon, szerepeltek az Index dalversenyének döntőjében, illetve a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóban a csapat kapta a legmagasabb zsűri szavazatot. A Fran Palermot 2016-ban az év felfedezettjének választották a Petőfi Zenei Díjátadón, majd egy évvel később ugyanitt már a ‘Legjobb Zenekar’ kategóriájában jelölték őket.

Alig egy évvel debütáló nagylemezük után, 2016 májusában jelent meg Razzle Dazzle című albumuk, az eddiginél is sokszínűbb, változatosabb, műfajokon átívelő dalokkal, és helyet kapott szinte az összes év végi albumlistán a magyar médiában. De 2017 is tartogatott újat a rajongók számára, hisz ősszel megjelent a banda új ki-adványa, a Bonerider, melyen a négy angol dal mellett helyet kapott egy régi klasz-szikus is - a Holdvilágos, a zenekar rég várt első magyar dala. A legnagyobb feszti-válok, mint a Sziget Fesztivál vagy a Volt Fesztivál visszatérő vendégei, de fellép-tek a Telekom Electronic Beats Festivalon, a 2016-os Budapest Showcase Hubon (BUSH), a 2017-es Holland Eurosonic Noorderslag showcase-n illetve olyan művészeti központokban, mint a MÜPA vagy a Trafó. Nemrég pedig a régió egyik legnevesebb showcase-ére, a Ljubljanai MENT-re is meghívták a zenekart. A Fran Palermo célja, hogy Magyarországi sikerei után Európa más országaiban is megmutathassák zenéjüket.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.