Elnézést kérünk, éttermünk a mai napon csak 18:00 óráig fogad vendégeket zártkörű rendezvény miatt.

Elmarad: Fran Palermo

Elmarad: Fran Palermo

Elmarad: Fran Palermo
március
23
péntek 20:00
Koncertterem

Elmarad: Fran Palermo

 • Indie
 • Rock

Egy hétvégi baleset miatt sajnos a zenekar lemondani kényszerült a koncertet. A koncertet ezért április 16-ára, hétfőre helyeztük át.  Amennyiben valakinek nem megfelelő az új dátum, a megvásárolt jegyeket módunkban áll visszaváltani - a fizikai belépők árát a Hajó jegypénztárában, az online jegyekét pedig utalással tudjuk visszatéríteni.

Fran Palermo

A Fran Palermót 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapesten. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai és görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát és hűséges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

Első stúdiófelvételükkel, az Arizonával 2011 végén jelentkeztek, melynek köszönhetően Takács Zoltán „Jappán” is felfigyelt a zenekarra. Soron következő Museum of Clouds (2012) és Natural Cash (2013) című kislemezeiken producerként segítette a csapat munkáját. 2013-ban a zenekar frontembere, Henri Gonzo Angliába költözött, így a csapat másfél éves alkotói szünetet tartott. Ezalatt az időszak alatt csak alkalmi fellépéseik voltak, majd 2014 őszétől az újbóli folyamatos koncertezés mellett megjelentették Sun in Splendour című harmadik kislemezüket is. A trópusi jungle-rock hangulatú EP a Fran Palermo 2015 májusában érkezett cím nélküli első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38-on. Azóta a zenekar megfordult az összes jelentősebb hazai fesztiválon, szerepeltek az Index dalversenyének döntőjében, illetve a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóban a csapat kapta a legmagasabb zsűri szavazatot. A Fran Palermot 2016-ban az év felfedezettjének választották a Petőfi Zenei Díjátadón, majd egy évvel később ugyanitt már a ‘Legjobb Zenekar’ kategóriájában jelölték őket.

Alig egy évvel debütáló nagylemezük után, 2016 májusában jelent meg Razzle Dazzle című albumuk, az eddiginél is sokszínűbb, változatosabb, műfajokon átívelő dalokkal, és helyet kapott szinte az összes év végi albumlistán a magyar médiában. De 2017 is tartogatott újat a rajongók számára, hisz ősszel megjelent a banda új kiadványa, a Bonerider, melyen a négy angol dal mellett helyet kapott egy régi klasszikus is - a Holdvilágos, a zenekar rég várt első magyar dala. A legnagyobb fesztiválok, mint a Sziget Fesztivál vagy a Volt Fesztivál visszatérő vendégei, de fellép-tek a Telekom Electronic Beats Festivalon, a 2016-os Budapest Showcase Hubon (BUSH), a 2017-es Holland Eurosonic Noorderslag showcase-n illetve olyan művészeti központokban, mint a MÜPA vagy a Trafó. Nemrég pedig a régió egyik legnevesebb showcase-ére, a Ljubljanai MENT-re is meghívták a zenekart. A Fran Palermo célja, hogy Magyarországi sikerei után Európa más országaiban is megmutathassák zenéjüket.

Galériák

 • Fran Palermo
  6
 • Fran Palermo, Tape Delay, Grizzly Vibration

  2017. május 19.

  37
 • Fran Palermo lemezbemutató, The nobody elses

  2016. május 13.

  11
 • Rakéta Fesztivál nyitóest: Makrohang, Kaktus, Fauno Pera, Camo Koala

  2015. július 20.

  11
 • Bored Nothing (AU)

  2014. szeptember 13.

  22
 • Haight-Ashbury (UK), Fran Palermo

  2013. május 15.

  44
 • We Are Rockstars lemezbemutató, Fran Palermo,

  2013. április 18.

  26
 • Mary Popkids, Ivan & The Parazol

  2013. január 25.

  73
 • 30Y + Palinkas Tomi & Egyedi Peti

  2012. december 30.

  52
 • Állatok Farsangja - Mary Popkids, Kistehén

  2012. március 2.

  74
 • VIZA (US)

  2012. január 31.

  38
 • Hangmás

  2012. augusztus 25.

  24

A helyszín