Foreign Beggars (UK)

Foreign Beggars (UK)

Foreign Beggars (UK)
2024. április
18
csütörtök 18:30
Koncertterem

Foreign Beggars (UK)

  • Elektronikus

A legendás brit hip-hop csapat jövő tavaszra halasztotta az idén őszre hirdetett, huszadik évfordulóját ünnepló turnét. A Foreign Beggars felejthetetlennek ígérkező audiovizuális showja soha nem látott felvételekkel és zenékkel így végül április 18-án érkezik meg Budapestre, az A38 Hajóra, hogy a tavasz első sugaraival rázzák fel a hazai közönséget.

A Foreign Beggars tagjai idén úgy döntöttek, hogy újra összeállnak, hogy egy exkluzív turnéval ünnepelhessék meg a csapat alakulásának huszadik évfordulóját. A turnén megemlékeznek elhunyt zenésztársuk, Ebow Graham, azaz Metropolis életéről is. Az újraegyesülés másik fontos eleme pedig az ikonikus, Asylum Speakers című deübáló lemezük megünneplése, amelyet a DJ Mag minden idők legnagyobb és legalulértékeltebb brit hip-hop albumának nevezett. Ez volt az a lemez, amely a brit hip-hop nemzetközi úttörőjévé tette a zenekart.

A Foreign Beggars kitörölhetetlen nyomot hagyott a zeneiparban, túlszárnyalva a műfajokat, hogy felvillanyozó előadásukkal nyűgözzék le közönségüket. A hip-hop, a grime és a dubstep egyedülálló keveréke nemzetközi elismerést vívott ki magának, megnyitva az utat a brit előadók és lemezkiadók új hulláma előtt. Éppen ezért ígérkezik különleges eseménynek a zenekar turnéja, amelyre bár egy picit többet kell így várnunk, de mindenképpen megéri.

Foreign Beggars (UK)

A Foreign Beggars az egyik legelismertebb és legnevesebb brit hipihop és grime együttes, melynek székhelye Londonban van. A formációt a következő tagok alkotják: MC Orifice Vulgatron és MC Metropolis, valamint DagNabbit és DJ Nonames.

A Foreign Beggars bemutatkozó albuma 2003-ban jelent meg Asylum Speakers címmel, amelyet saját kiadójuk, a Dented Records adott ki, s amely egy csapásra ismertté és elismertté tette a csapatot. Élő fellépéseiken Orifice rapjei beatboxolással, lemezpörgetéssel, improviácival és freesytle-lal keverednek

Koncertjeiken rendszeresek fellépnek vendégművészek is, mint például Dr. Syntax, Skinnyman, Stig of the Dump, Foz, Skrein, Dubbledge és a neves and noted beatboxer Shlomo.

Linkek

Galériák

  • Foreign Beggars
    1

A helyszín