Floex and Robot Josef (CZ), Ohnody

Floex and Robot Josef (CZ), Ohnody

Floex and Robot Josef (CZ), Ohnody
április
20
hétfő 19:30
kiállítótér

Floex and Robot Josef (CZ), Ohnody

  • Elektronikus
  • Pop

2020-at  írunk. Csak idő kérdése volt, mikor szólal meg először az A38 Hajón  olyan hangszer, amelyen nem ember játszik: április 20-án a klub  történetében először egy robotdobos is színpadra áll a prágai producer,  Floex zenekarának tagjaként.

Floex,  azaz Tomáš Dvořák az elektronikus és akusztikus hangzások vegyítésének a  mestere. Zenéivel különleges univerzumot alkot, a két pólus közti  ellentét feszültségére játszik rá. A cseh klarinétos, zeneszerző és  producer művészneve a „float” és „experiment” szavakból született,  különféle zenei projektekkel kísérletezik, többek közt zenét szerez  videójátékokhoz.

Tíz  éve jelent meg az Amanita Design legendás Machinarium kalandjátéka  Floex zenéjével, melynek kulcsfigurája Josef, a robot. A point-and-click  stílusú játékban Josef különféle feladványokat old meg a növények és  robotok lakta bolygón. A jubileumot ezzel a különleges robot-dobos  felállással ünneplik, elhangzanak az októberben megjelent Machinarium  Remixed trackjei, valamint az Angel Awarddal jutalmazott A Portrait of  John Doe dalai, melyet Floex a brit zongorista Tom Hodge-dzsal szerzett.

 A  nem mindennapi koncert előtt OHNODY alapozza meg a hangulatot. A számos  kollaborációból ismert Hegyi Dóri szólóprodukciója, ami az első dalok  óta sokak tetszését elnyerte. Várva várt debütalbuma év elején jelent  meg, ennek dalai képezik majd az áprilisi műsor gerincét is.

 


Ohnody

Hegyi Dóri több közreműködést és vendégéneklést követően nem olyan régen szólóprojektjével jelentkezett. A Water című debütdal után hamarosan érkezett is a Nude című koncept EP, ami az emberek közötti érzelmi, romantikus és szexuális feszültségeket fejtegeti. A dalokban a Dóritól már megszokott puha melankóliával átitatott szövegvilág kerül előtérbe, minimál elektronikus alapokra helyezett alternatív indie köntösbe bújtatva. Nem sokat várt Dóri és a tavaszt első magyar nyelvű dalának megjelenésével zárta. A Hideg az emlékeken való rágódásról szól, a múltat szimbolizálja, ami bármikor bekúszhat a gondolatainkba.
Az A38 Kiállítótérben Dóri teljes zenekaros felállásban érkezik.

  

  


Linkek

Galériák

  • Yes I'm Very Tired Now (CH), Wassily (CH), Ohnody

    41

A helyszín

kiállítótér