Firkin, Dennie Wander

Firkin, Dennie Wander

Firkin, Dennie Wander
október
1
szombat 20:30
Koncertterem

Firkin, Dennie Wander

 • Világzene, Népzene

A Firkin a könnyűzenei élet páratlanul izgalmas és méltán népszerű formációja, amely mesteri módon feszegeti az ír folk határait a magyar népzene és a folkpunk elemeinek egyedi elhelyezésével." (Bizse Ferenc)

A Fonogram-díjas zenekar, amely megjárta Európa nagy fesztiváljait és nagyszínpadait (Wacken Open Air, Rockharz, Montreux Jazz Festival), október 1-én, az A38 hajón ünnepli születésnapját. A zenekar a készülő lemezéről is megmutat néhány pörgős új dalt, így érdemes az őszinte bulizásáról híres Firkin-család részévé válni ezen az estén is, és közös erővel meglengetni a hajót!

A Firkin meghívására Dennie Wander, a Budapesten élő, nagyszerű hangú angol énekes-dalszerző melegíti be zenekarával a hangulatot!

Firkin


“Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.” 

KONCERTEK/ FESZTIVÁLOK

 • Tíz év alatt több mint 600 koncert 17 országban (Kanada, Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Svájc, Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia, Románia, Ukrajna és természetesen Magyarország).

 • Hazai koncertek: Sziget Fesztivál, Hegyalja Fesztivál, SZIN, Alterába, Pannónia Fesztivál, EFOTT, Savaria Karnevál, stb.

 • A Firkin legnagyobb magyarországi elismeréseként a MÜPA többször is meghívta a zenekart egy-egy exkluzív koncert megtartására (2010, 2013, 2018).

 • 2014 nyarán a zenekar fellépett a világ egyik legnagyobb metálfesztiválján, a Wackenen (W:O:A)

 • 2017-ben már 4 európai nagyfesztivál nagyszínpadára is meghívást kapott a zenekar: Summer Breeze (DE), Rockharz (DE), Czad Festiwal (PL), Sziget Fesztivál, Világzenei Nagyszínpad (HU)

 • 2019 májusában önálló németországi turnéra megy a Firkin, majd a nyári fesztiválturnén (Németország, Ausztria, Svájc, Belgium, Hollandia, Olaszország, Csehország), többek közt a Montreux-i Jazz Fesztivál megtisztelő meghívásának is eleget tesznek, főműsoridőben.

ZENÉK/DÍJAK

 • Az együttes 2009 májusában kiadott Firkinful Of Beer című első albuma (Universal Music) alig egy év alatt Aranylemez lett, 2010 elején pedig Fonogram Díjra jelölték. 2013-ban az Igyunk Pálinkát! című albumával a Firkin ismét a Fonogram-jelöltek közé került. 2014 elején elkészítette 5. nagylemezét Finger In The Pie címmel, amelynek néhány dalát már megjelenés előtt több tízezren hallgatták meg, előrevetítve az album sikerességét. Ebben az évben jelölték harmadik alkalommal a Firkint Fonogram Díjra a Keep On Firkin című koncertalbummal.

 • 2015 elején több nemzetközi toplistára is felkerült az ötödik nagylemez, bizonyítva azt, hogy magyarországi zenekar is bekerülhet a világ élvonalába: UK – Modern Rock Top 20; Germany – 3rd best Celtic Punk Rock album; Ireland – 2nd best Celtic Punk album; USA - The World's Leading Songwriting Competition – Top 10, Finalist (category: Rock/Alternative).

 • 2016-ban – egyéb előadók mellett – a Firkint felkérték, hogy írjon egy buzdító indulót labdarúgó-válogatottunknak. Így született meg Focimese, amit a Kaláka jól ismert témája ihletett, és amit például a bordeaux-i stadionban is hallhattak az EB szurkolói. A dalt tartalmazó Bon Voyage válogatásalbum platinalemez lett! Ugyanezen év júniusában a zenekar elnyerte a magyar zenei élet legkiemelkedőbb diját, a Fonogram-díjat, novemberben pedig rock/hard rock kategóriában a világ egyik legnagyobb független zenei díjára, az amerikai IMA-díjra (Independent Music Awards) jelölték, ahol bekerült az első 4 zenekar közé.

 • 2017-ben és 2018-ban újfent jelölték a Fonogram-díjra a Firkint. 2018 márciusában jelent meg 6. nagylemeze a zenekarnak “We Are The Ones” címmel, amit két teltházas lemezbemutató követett Budapesten és Bécsben. Az új album – megjelenését követően már egy héttel – kiemelkedően  pozitív kritikákat kapott több hazai és külföldi újságtól (Spanyolország, Ausztrália, Svédország, Németország). 

 • 2019-ben immár hetedik alkalommal jelölték a zenekart Fonogram-díjra. Ebben az évben bekerült az IMA-díj legjobb négy jelöltje közé, amelynek zsürijében többek közt Tom Waits, Robert Smith (The Cure), Ben Lovett (Mumford & Sons) foglal helyet.

RÁDIÓK /TELEVÍZIÓK

 • Az együttes WHUP! (2010. november) című második lemezének Lord Of The Dance című dala Kanadában 4 hónapon keresztül, Németországban 3 hónapon át vezette a nemzetközi kelta listákat. Azóta több országban rendszeresen játsszák a Firkin-dalokat (a világ leghallgatottabb rádióján, az amerikai Pandora-n 32 Firkin-dal van repertoáron).

 • A Keep On Firkin hanganyagát 2013-ban az MR2-Petőfi Rádió teljes egészében leadta, illetve a nyári fesztiválszezonra zenei albumként is elérhetővé vált a hallgatók számára. 2014 februárban pedig az M1 műsorára is felkerült a komplett koncertfelvétel. Ez év szeptember 28-án az MR2-Petőfi Rádió egyórás koncertet sugárzott az Akusztik c. műsorában. 2018-as lemezbemutató koncertfilmjét a M2/Petőfi TV sugározta május 15-én.

 • 2019-ben elkészült egy akusztikus rádió- és tévéfelvétel (Petőfi Akusztik), amelynek vendégfellépői Szalóki Ági és Karácsony János (LGT) voltak.

Linkek

Galériák

 • Firkin

  24

A helyszín