Firkin

Firkin

Firkin
január
31
péntek 19:30
Koncertterem

Firkin

  • Punk
  • Világzene, Népzene

Szédületes koncertet ad a vérpezsdítő, őrjítő, lelkesítő ír kocsmadalairól híres Firkin.

Firkin

Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás, amely a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját honosította meg Magyarországon.

Koncertek/Fesztiválok
▪      A zenekar több mint 500 koncertet adott 16 országban (Kanada, Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Svájc, Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Ukrajna és természetesen Magyarország).
▪      Hazai koncertek: Sziget Fesztivál, Művészetek Palotája, Hegyalja Fesztivál, SZIN, Alterába, Pannónia Fesztivál, EFOTT, Savaria Karnevál, stb
▪      Egyre többször játszik headlinerként (főzenekarként) külföldi fesztiválokon
▪      A Firkin legnagyobb magyarországi elismeréseként a Művészetek Palotája kétszer is meghívta a zenekart egy-egy exkluzív koncert megtartására (2010, 2013).
▪      2014 nyarán a zenekar fellépett a világ egyik legnagyobb fesztiválján, a Wackenen (W:O:A)
▪      2017-ben már 4 európai nagyfesztivál nagyszínpadára is meghívást kapott a zenekar: Summer Breeze (DE), Rockharz (DE), Czad Festiwal (PL), Sziget Fesztivál, Világzenei Nagyszínpad (HU)

Díjak/Eredmények
▪      Az együttes 2009 májusában kiadott Firkinful Of Beer című első albuma (Universal Music) alig egy év alatt Aranylemez lett, 2010 elején pedig Fonogram Díjra jelölték. 2013-ban az Igyunk Pálinkát! című albumával a Firkin ismét a Fonogram-jelöltek közé került. 2014 elején elkészítette 5. nagylemezét Finger In The Pie címmel, amelynek néhány dalát már megjelenés előtt több tízezren hallgatták meg, előrevetítve az album sikerességét. Ebben az évben jelölték harmadik alkalommal a Firkint Fonogram Díjra a Keep On Firkin című koncertalbummal.
▪      2015 elején több nemzetközi toplistára is felkerült az ötödik nagylemez, bizonyítva azt, hogy magyarországi zenekar is bekerülhet a világ élvonalába: UK – Modern Rock Top 20; Germany – 3rd best Celtic Punk Rock album; Ireland – 2nd best Celtic Punk album; USA - The World's Leading Songwriting Competition – Top 10, Finalist (category: Rock/Alternative)
▪      2016-ban – egyéb előadók mellett – a Firkint felkérték, hogy írjon egy buzdító indulót labdarúgó-válogatottunknak. Így született meg Focimese, amit a Kaláka jól ismert témája ihletett, és amit például a bordeaux-i stadionban is hallhattak az EB szurkolói. A dalt tartalmazó Bon Voyage válogatásalbum platinalemez lett.
▪      Ugyanezen év júniusában a zenekar elnyerte a magyar zenei élet legkiemelkedőbb diját, a Fonogram-díjat, novemberben pedig rock/hard rock kategóriában a világ egyik legnagyobb független zenei díjára, az amerikai IMA-díjra (Independent Music Awards) jelölték, ahol bekerült az első 4 zenekar közé.
▪       2017-ben újfent, immáron 5. alkalommal jelölték a Firkint Fonogram-díjr

Albumaik
Into The Night (SINGLE)
2017 - Pump Jump Records
Start Again (SINGLE)
2016 - Pump Jump Records
Revox (EP)
2015 - Pump Jump Records
Finger in the Pie (CD)
2014 - Pump Jump Records
Licensed to Soulfood Music Distribution GmbH for Germany, Austria, Switzerland
Keep on Firkin (LIVE DVD & CD)
2012-2013 - Pump Jump Records
Igyunk pálinkát! (CD) – Hungarian
2012 - Pump Jump Records
WHUP! (CD)
2010 - Pump Jump Records
Firkinful of Beer (CD)
2009 - Universal Music / Pump Jump Record

A zenekar tagjai
ANDY - ének
LILI - hegedű
PJ - furulya, fütty
BAZSI - elektromos gitár
SHUTI - basszusgitár
ESE - dob, ének

Linkek

Galériák

  • Firkin
    1
  • Firkin

    2019. január 25.

    24

A helyszín