Elmarad: Fink (live band) (UK)

Elmarad: Fink (live band) (UK)

Elmarad: Fink (live band) (UK)
május
15
vasárnap 20:00
Koncertterem

Elmarad: Fink (live band) (UK)

 • Blues
 • Világzene, Népzene

Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy ez a koncert elmarad. A megvásárolt jegyeket visszaváltjuk.

A nagyszerű brit blues-folk dalszerző-előadó, Fink legutóbb felejthetetlen koncertet adott a Hajón. A Ninja Tune egyik legnépszerűbb előadója most visszatér, hogy meghitt, személyes dalaival ismét felébressze közönsége szívében a szunnyadó erőt, szenvedélyt, szeretetet. 

Új, retrospektív albumával veszi célba fővárosunkat 2022 májusában Fink, ötvenhét állomásos európai turnéja során. Az akusztikus “IIUII”, azaz It Isn’t Until It Is c. lemezen az elmúlt másfél évtized legmeghatározóbb Fink-szerzeményei hallhatók újragondolva, leporolva, áthangszerelve, élükön a Warm Shadow finom, de határozott lüktetésével. A brit dalszerző-előadó legutóbb az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban lépett fel Budapesten, 2022. május 15-én lép ismét a fedélzetre.

Az It Isn’t Until It Is album lényegében egy visszaemlékezés, egy egyedi “best of” formátum megvalósítása, Fink 2006 és 2016 közötti dalainak újragondolása. Miközben tagadhatatlanul egy retrospektív album, az IIUII mégis az ittről és a mostról szól. Nem csak újrahangszerelték, újrakeverték és végül felvették a lemezt, hanem az elmúlt évek összes tanulságán keresztül nyúltak hozzá ismét a dalokhoz. Megragadták a lehetőséget, hogy nagyon mélyre merülve hallgassák újra az összes korábbi munkát, lecsupaszítva a dalokat fogjanak munkához, elengedve azt a kényszert, hogy “vajon, mi működik jól a színpadon”.

Egy rendkívül érett, átgondolt és személyes produkció érkezik 2022. május 15-én: Fink és az It Isn’t Until It Is.Fink (live band) (UK)

Húsz, de akát tizenöt évvel ezelőtt kevés ember gondolta volna, hogy egy Fin Greenall nevű tisztes downtempo mesterember-producer egy évtizeddel később személyes hangvételű, akusztikusgitáros dalokkal arat majd elképesztő sikereket. Greenall, azaz Fink a kilencvenes évek végén egyike volt a Ninja Tune jellegzetes, belassult hiphopalapokra elegáns elektronikus hangkollázsokat építgető gépészeinek, és első lemeze, a száz százalékig elektronikus Fresh Produce is pont ilyen volt.
             
Aztán Fink hirtelen teljesen kiábrándult az elektronikus zenéből, a DJ-zésből és tekergetésből. Dalokat, igazi dalokat kezdett írni - ezek egyike például Amy Winehouse-nál kötött ki -, és két régi barátjával, Tim Thortonnal és Guy Whitakerrel együttest alapított, és a 2006-os Biscuits for Breakfast már egy teljesen más világot tár elénk. Akusztikus gitáros, finom, hol a neosoullal, hol a blues-zal kacérkodó, befelé forduló, meghitt dalokat énekel rajta Fink - és ami még meglepőbb, hogy ezt a lemezt is a Ninja Tune adta ki, pedig ha van kiadó, aminek profilján kívül esik ez a világ, akkor a Ninja Tune az. Ettől függetlenül a lemez komoly sikert aratott, és a következő, amin Fink egyik legkomolyabb slágerének, a This Is the Thingnek producere Andy Barlow volt a Lambből, még nagyobbat. Aztán 2011-ben megjelent a Perfect Darkness, ez a tökéletes chillout-lemez, ami előtt ájultan hajolt földig a kritika és a közönség is.
             
Fink a Ninja Tune egyik legnépszerűbb előadója lett, 2012-ben a világ egyik legelismertebb szimfonikus zenekarával, az amszterdami Royal Concertgebouw Orchestrával lépett fel a "királynő napján" egy varázslatos hangulatú koncerten.

Régi klasszikusok és eddig nem hallott számok is lesznek a setlistben, ráadásul Greenallék saját bevallásuk szerint is imádnak Budapesten fellépni, így minden adott egy újabb feledhetetlen – és várhatóan ismét teltházas – estéhez.

A zenekar tagjai
Fin Greenall (Fink) -  ének, gitár
Tim Thorton - dob, gitár
Guy Whittaker - basszusgitár

Lemezek
Bloom Innocent, 2019
Resurgam, 2017
Fink's Sunday Night Blues Club, Vol. 1, 2017
Horizontalism, 2015
Hard Believer, 2014
Perfect Darkness, 2011
Sort of Revolution, 2009
Distance and Time, 2007
Biscuits for Breakfast, 2006
Fresh Produce, 2000

Linkek

Galériák

 • Fink (live band)
  8
 • Fink (live band) (UK) lemezbemutató koncert

  16
 • Fink (live band) (UK), She Drew The Gun (UK)

  16
 • Fink (live band) (UK)

  21

A helyszín